Videón a Tesla új adaptív légrugózása

A Tesla néhány hete frissítette a Model S és Model X villanyautókat, amelyek a hatékonyabb motorok és gyorsabb töltés mellett új adaptív légrugókat is kaptak. Ez utóbbinak köszönhetően a gyártó szerint jelentősen nő majd a komfort az autókban utazva.

Most, hogy a Tesla már megkezdte a Raven Model S-ek és X-ek, vagyis a frissített változatok leszállítását, egyre több információt kapunk az újdonságokról. Egy friss videó például éppen azt mutatja be, hogy mennyit változott a két autó futóműve.

A videót készítő Tesla-tulajdonos egy Model S Long Range változattal tesztelte az újdonságokat, amely 21”-os kereken gurult. Igaz, a komfortszint akkor maxolható ki, ha 19”-os kereket választunk, ám az új adaptív légrugóknak köszönhetően így is láthatóan javult a kényelem.

Az alábbi, a videóban megtalálható grafikon éppen azt mutatja, hogy mekkorákat rázkódik az autó bódéja a régi felfüggesztéssel, illetve az új standard és sport módjával.

A Tesla azt ígéri, hogy az új felfüggesztéssel a lehető leglágyabban rugózik majd az autó, miközben sport módba kapcsolva minden eddiginél mozgékonyabbá válnak az amerikai villanyosok. Mindez annak köszönhető, hogy az adaptív felfüggesztéssel felszerelt Teslák folyamatosan figyelik az utat és a sofőr vezetési stílusát, és ez alapján finoman állítgatják majd a rugózást.

2 kedvelés