Videón a Smart Summon legújabb változata - egyre magabiztosabb a Tesla

Egyelőre még mindig nem tökéletes, de közeledik a végkifejletthez a Tesla Smart Summon funkciója. Elon Musk nemrég egy twitteres bejegyzésben árulta el, hogy bár még nincsenek kész, de nagyon közel vannak ahhoz a stádiumhoz, ahol már nem „szívás” használni a Smart Summont.
A V10-es szoftverrel érkező újdonságot talán nem kell sok mindenkinek bemutatni, hiszen a közösség már az első említések óta tűkön ülve várja a Summon továbbfejlesztett változatát. Lényegében a Smart Summon – amelyet korábban Enhanced Summonként emlegetett a gyártó – arra hivatott, hogy a parkolókban önállóan mozoghassanak a Teslák, és álljanak elő a tulajdonosok számára a parkolóhelyükről.
Immáron a negyedik változatot tesztelhetik az Early Access Probram résztvevői, akik közül az egyik Tesla-tulajdonos volt olyan kedves, és feltöltött a YouTube-ra egy videót a funkció működéséről.
Mint azt láthatjuk, a legfrissebb változat már sokkal magabiztosabban mozog, illetve mintha a tempót is emelte volna a Tesla, amivel az autók maximum haladhatnak. Mint azt Elon Musk elárulta, a Tesla rengeteg nehézségbe ütközött a funkció fejlesztésekor, hiszen a parkolók olykor elég trükkösek tudnak lenni az Autopilot érzékelői számára. Meggyűlt a bajuk a különböző árnyalatú aszfaltokkal, téglákkal és térkövekkel, illetve nagyon sokat kellett fejleszteniük ahhoz, hogy a rendszer sikeresen ismerje fel az útszegélyeket.
Mindenesetre ahogyan azt a gyártó főnöke nemrég elmondta, már közel járnak az első publikussá tehető változathoz. Várhatóan még a hónapban elkezdik a V10-es szoftver kigördítését a teljes flottára, amelyben az Enhanced Summon mellett megjelenik még a Netflix és a YouTube is a Teslák kijelzőjén, számos egyéb érdekesség és újítással egyszerre.