Veszélyes hibát javítanak a Teslák Dog Mode-jában

A Tesla idén mutatta be az úgynevezett Dog Mode-ot, amely a tulajdonosok kiskedvenceit hivatott hűs légtérben tartani, amíg azok az autóban várják a gazdit. A funkciónak örültek a tulajdonosok, hiszen így nyugodtan hagyhatják magukra néhány percre az állatokat az autóban.
A járókelők egyébként sem nézik jó szemmel, ha a tűző napon állatokat hagynak az autókban, hiszen köztudott, hogy a kabinban percek alatt pokoli hőség keletkezhet. Aki egy Teslában lát meg egy állatot, az amint bekukucskál az ablakon, rájön, hogy nincs vész, hiszen a középső kijelző kiírja, hogy az autóban működik a klíma.
A funkció azonban mint kiderült, nem működik tökéletesen. Egy Tesla-tulajdonos a Twitteren hívta ugyanis fel Elon Musk, a Tesla főnöke figyelmét arra, hogy a Dog Mode csak automata klímabeállításnál dolgozik. A férfi ugyanis bekapcsolta a funkciót, de manuálisan átállította a befúvás erősségét. Mikor a mobilján ránézett az autó belső hőmérsékletére, harminc fokot olvasott le, ami folyamatosan emelkedett.
Ez akár nagy problémát is okozhat, ha egy tulajdonos ugyanígy manuális állítja át a ventillátorok fokozatát, majd nem néz rá a kabin hőmérsékletére. Éppen ezért Elon Musk válaszul azt írta, hogy már javítják a hibát. Addig is minden tulajdonosnak érdemes odafigyelni rá, hogy a Dog Mode kizárólag automata módban működik ideálisan!