Változtak a garanciális feltételek!

2020 február 1-től változtak a Tesla garanciális feltételei. A legfontosabb, hogy megszűnt a km korlát nélküli akksi és hajtáslánc garancia. https://www.tesla.com/support/vehicle-warranty Ezzel az autók elvesztették ismét egy vonzó tulajdonságukat, ami nálam is fontos volt a vásárláskor, hiszen közel 50 ekm-t megyek egy évben, ez pedig csak 30-t enged, ha ki akarjuk használni a 8 évet.
Viszont felfogható ez egy kompenzációnak is a régebbi tulajdonosok felé, akik jóval drágábban vásárolták autóikat ( én pl. most ugyanannyi pénzért kapnék egy 100-as akksit, Autopilotot, 0 km -rel(enyém 75D, bemutató autó volt AP nélkül)), így kvázi megkapták a felárért a km megkötés nélküli garanciát. Hasonló ez az örökös Superchargerhez, ami egyre nagyobb jelentőséggel bír nálunk is már, relatíve magasabban tartva a régebbi autók árait használtan.
Tehát ha most valaki elad egy 5 éves autót 250 ekm-rel, ahhoz “ajándék” üzemanyag és garancia is tartozik.
Az érem másik oldala, hogy a Tesla egyre tartósabb akksikról kommunikál, (1millió mérföld), szoftweresen ad + hatótávot, ehhez képest visszakorlátozza a garanciát.
Egyébként állítólag a M3 átrozsdásodási garanciájában is van változás.
A kinti fórumok kezdenek felizzani. Ti mit gondoltok erről?

1 kedvelés