Újra lehetnek csereautók a Teslánál

Talán még Elon Musk sem tudott róla, hogy a Tesla a tavalyi évben elkezdte kisöpörni a szervizközpontok csereautóit. Az amerikai gyártónál korábban még az volt a szokás, hogy a hosszabb szervizek idejére csereautókat szolgáltattak a vásárlóknak, ám tavaly elkezdték felszámolni ezt a flottát.
Csereautó helyett először autókölcsönző cégekhez irányították a Tesla-tulajdonosokat, később pedig fuvarokra felhasználható krediteket adtak az Überhez arra az időre, amíg egy-egy tulajdonos kényszerű nélkülözni az autóját.
Erről, ahogyan korábban említve volt, talán a cég vezére, Elon Musk sem tudott, hiszen amikor nemrég a Twitteren rákérdeztek nála, hogy ezen tervez-e változtatni a gyártó, a következőt válaszolta:

„Ez egyáltalán nem korrekt. Tenni fogunk valamit.”

Úgy hangzik, mintha Musk ekkor szembesült volna vele, hogy miként rendezi a Tesla a csereautó kérdését. Hogy pontosan mit is tenne a cég vezére, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek a szervizelésre. Több mint 30 új szervizközpont nyitotta meg nemrég a kapuit világszerte, és továbbra is azon ügyködnek, hogy minél simábban és gyorsabban folyhasson a Teslák javítása – akár a tulajdonosok háza előtt is.
1 Like