Újra kiadta a Model 3 kulcsát a Tesla

Bárhogyan is nézzük, a Model 3 talán az autóipar jelenlegi legkirívóbb tömegmodellje, amely számos területen igyekszik maga mögött hagyni a tradíciókat. Az autó, amely kizárólag jövőbe mutató technológiákkal lett felvértezve, még a bejutás és indítás hagyományait is felborította, hiszen megszokott távirányító helyett egy mobiltelefonos app szolgál az autó nyitásáért és indításáért.
Persze, ahogyan azt a legtöbben ismerik, a Model 3 az okostelefonos rendszere mellett kapott egy kulcskártyás megoldást is, amellyel bátran kölcsönadhatjuk az autót anélkül, hogy a mobilunk is nélkülöznünk kéne. A tulajdonosok többségének pozitívak a rendszerrel kapcsolatos tapasztalataik, ám egyesek számára még mindig hiányzik a hagyományos kulcs.
A Tesla korábban már meghallgatta ezeket a kéréseket, és készített is egy, a Model S-éhez és X-éhez hasonló külön kulcsot a Model 3-hoz, ám ennek esetében sokan hiányolták a kulcs nélküli bejutást. A szándék tehát megvolt a Tesla részéről, a kivitelezés viszont nem lett tökéletes.
Talán éppen emiatt később el is tűnt a Tesla oldaláról a Model 3-hoz rendelhető távirányító, de csak annyi időre, hogy az amerikai cég pótolja a hiányt. Most a Tesla újból bemutatta a legújabb autójához tartozó hagyományos távirányítót, ami ezúttal már tartalmazza a kulcs nélküli bejutást is. Akik tehát megvásárolják a Model 3-hoz tartozó kulcsot, azoknak lehetőségük lesz úgy nyitni az autójuk, hogy egyszerűen a zsebükben van a távirányító.
A Model 3 a mobiltelefonos megoldáshoz hasonlóan érzékeli a távirányító közelségét, és amikor az autóhoz sétálunk, már nyithatjuk is az ajtót, hiszen a zár automatikusan kiold. Ugyanez érvényes a csomagtérajtóra is.
Ráadásul a Tesla az utóbbi időben azon is dolgozott, hogy minden eddiginél biztonságosabbá tegye a távirányításos rendszerét, hogy az amerikai gyártó modelljei nem csak utasbiztonságban, de vagyonbiztonságban is a legjobbak közé tartozhassanak.
2 kedvelés