Újra a szabadban járt az új Tesla Roadster

#1

A Tesla úgy jelentette be a Tesla Roadster következő generációját, ahogyan azt a villanyautós iparban ritkán teszik. Nem egy sziluettel, de nem is egy renderképpel jelentették be az eszméletlen adatokkal kecsegtető elektromos sportautó érkezését, hanem egy működő prototípust mutattak be meglepetésszerűen a Tesla Semi tavaly előtti rendezvényén. Az egyetlen működő új Roadster azóta többször is járt már a szabadban, de az elmúlt hónapokban sehol sem jelentették, hogy újra felbukkant volna az 1000 kilométeres hatótávval beharangozott Tesla.

Egészen a múlt hétig tartott a bújtatás, ugyanis a Model Y bemutatója előtt néhányan a szabadban látták az új Roadstert. A tűzpiros csodaautó éppen a hawthorne-i Tesla Design Studio közelében suhant, amikor lencsevégre kapták, alig néhány órával az új SUV leleplezése előtt. A Roadster prototípusa később a rendezvényen is felbukkant.

Az 1000 kilométeres hatótávú, több mint 400 km/órás végsebességgel, és eszméletlen, 1,9 másodperces 0-ról 60 mérföld/órára való gyorsulással bejelentett Roadster értékesítését már a jövő évben megkezdené a Tesla. Persze csak abban az esetben, ha minden a terv szerint halad a szuperautóval. A legelképesztőbb viszont talán mégsem a végsebessége, gyorsulása, vagy tisztán elektromos hatótávja, hanem az, hogy a Tesla egy opcionális SpaceX csomagot is tervez az autóhoz, amellyel közel tíz sűrített levegős fúvóka segítené a Roadstert a gyorsulásoknál, fékezéseknél és a kanyaroknál. Ezt maga Elon Musk, a cég vezére jelentette be, még egy tavalyi Twitter-bejegyzésben.

1 Like