Újabb rövid videón a Tesla Roadster eszméletlen gyorsulása

Újabb rövid videón a Tesla Roadster eszméletlen gyorsulása

A Tesla háza táján az egyre több modellnek köszönhetően kezdenek jóval több szálon futni a cselekmények, mint korábban. A Model 3 gyártásának felpörgetése mellett dolgoznak a Model S és Model X vérfrissítésén is, miközben készülnek a Model Y gyártósorának beindítására is. Kínában új Gigafactory épül, a globális értékesítési stratégiát pedig folyamatosan formálgatják. Mindezek mellet az amerikai autógyártónál egy kicsit jut idő arra is, hogy ne hagyják cserben azokat, akik az új Roadstert várják a leginkább.

„Nulláról 100-ra gyorsabban, mint ahogyan ezt elolvasod.”

A Tesla nem ígér kevesebbet, mint hogy az új Roadster 1,9 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld per órás, vagyis 96 km/órás tempóra. A negyedmérföldes sprintet 8,9 másodperc alatt futja majd az érkező Tesla, ami miatt bizonyos helyeken nem is állhat majd gyári állapotában rajthoz, hiszen például az amerikai NHRA (National Hot Rod Association) már előírja a bukókeretet a 10 másodperc alatt teljesítő autóknál.

A gyorsulás lenyűgöző, de van még mire büszkének lennie a következő Roadsternek. A több mint 400 km/órás végsebesség például elképesztő egy villanyautótól, az ezer kilométeres beígért hatótáv, amit egy 200 kWh-ás akkumulátorcsomag tesz majd lehetővé, egyszerűen hihetetlen. Arról nem beszélve, hogy az Elon Musk által emlegetetett SpaceX csomaggal az autó sűrített levegős fúvókákat kapna, amelyekkel akár lebegni is képes lehet a Roadster.

A 2017-es bemutatón azt mondták, hogy 2020-ban indítanák be a Roadster gyártását, ám a Tesla azóta nem osztott meg bővebb információkat arról, hogy hogyan haladnak a projekttel. Igaz, ezekkel a specifikációkkal a Roadster új változata talán még akkor is a konkurensek előtt lenne, ha 2025-ben jelenne meg.