Tuning lökhárító érkezett a Model 3-hoz (képek)

#1

A Tesla már önmagában is egy egyedi autó, de sokan nem érik be ennyivel, és szeretnének kitűnni az elektromos közegből is. Nekik kedveskedett az Unplugged Performance, egy egyedi lökhárítóval, amelynek megalkotása nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.


A cél egyértelmű: egy agresszívabb Model 3 külső. Ennek megvalósításához a srácok egy új első lökhárítót képzeltek el, ami mégsem csupán annyiból állt, hogy megrajzolnak egy formát és legyártják azt.

Először is a Model 3-ban ugyan nincs belső égésű motor, de valamennyi léghűtésre azért mégis szüksége van a hajtáslánc elemeinek. Ennek fényében az Unplugged Performance csapatának meg kellett hagynia az első szellőzőnyílást. Emellett az Autopilot is egy fontos része a Teslának, amelynek számos szenzorja helyezkedik el az autó orrán. A tervezőbrigád szerint sikerült úgy kialakítaniuk az új lökhárítót, hogy az semmiképp se zavarjon be az rendszer működésébe – legalábbis az első tesztek alapján erre a következtetésre jutottak házon belül.

A végeredmény egy valóban morcosabb Model 3 lökhárító, ami mellesleg 70 mm-rel hosszabb is a gyárinál. Jogosan merülhet fel aggodalom az aerodinamika kapcsán, de az Unplugged Performance szerint az új elem csak minimálisan zavarja az autó körüli légáramlást.

Az új lökhárító 1995 dollárért, azaz közel 550 ezer forintért rendelhető meg a cég weboldaláról, ahol számos egyéb optikai elemet, illetve sportosabb felfüggesztést és új fékeket is kínálnak a Model 3-hoz.

Az új lökhárító egyébként az elsők között került fel egy dubaji megrendelésű Model 3-ra, amelyet igyekeznek a legegyedibb külsővel felruházni a tulajdonos kérésére. A lila festésű Model 3 nem mellesleg egyes pletykák alapján éppen az Egyesült Arab Emírségek uralkodói családjának egyik tagjáé.

Neked tetszik az új külső?