Tovább emeli a Tesla a V2-es Supercharger teljesítményét

A Tesla eddig igen produktívan kezdte az idei évet, hiszen a Model Y bemutatója mellett lerántották a leplet a Supercharger töltőállomások harmadik generációjáról is. A 250 kW-os csúcsteljesítménnyel érkező oszlopoknak eddig legjobban a Model 3 tulajdonosok örülhetnek, hiszen csak a legújabb gyártásban lévő Tesla rendszere lesz képes kamatoztatni az új töltők maximális teljesítményét.

Ami már többek számára fontos, hogy az amerikai autógyártó a V3-as Supercharger bevezetése mellett frissítette a V2-esek rendszerét is, amelyek teljesítménye az akkori bejelentés alapján 120 kW-ról 145 kW-ra nőtt. A teljes kép azonban egyelőre még nem rajzolódott ki arról, hogy mely modellek milyen gyorsan táplálkozhatnak majd az új teljesítményekből. Azt tudjuk, hogy a néhány napja vérfrissítésen átesett Model S-ek és X-ek képesek lesznek 200 kW-ot felvenni a V3-as töltőkről, ám azt még mindig kérdések övezik, hogy mire lesznek képesek a korábban gyártott modellek.

Az Electrek váratlanul megtudta, hogy a Tesla emeli a lécet, és 145 kW helyett 150 kW-ra állítják be a V2-es oszlopokat. Egy ezen a héten érkező szoftverfrissítéssel a Model 3-asok, illetve a 100 kWh-ás akkumulátorcsomaggal szerelt korábbi Model S-ek és X-ek már ki is használhatják a V2-es töltők új csúcsteljesítményét, ugyanúgy, ahogyan a most gyártásba került új Model S-ek és X-ek is jelentkezhetnek majd a 150 kW-os töltésre. A korábbi modellekről egyelőre nem esett szó.

Ami azonban kivétel nélkül az összes modellt érinti, az az, hogy a Tesla elkezdte kigördíteni a szintén a V3-as oszlopok bemutatójakor bejelentett On-Route Battery Warmup funkciót is. Az OTA frissítésként érkező újítás 25%-kal gyorsíthatja meg a töltéseket azzal, hogy az autó a Superchargerhez vezető út alatt automatikusan az optimális hőfokra melegíti az akkucsomagot, hogy azonnal a lehető legnagyobb teljesítménnyel pumpálhassák fel a Teslákat. Feltéve, hogy a navigációba előre be lett táplálva a Supercharger úti célként.

A gyártó elmondása szerint igyekszik frissíteni azokat a modelleket is, amelyekről eddig nem esett szó a bejelentésekben, hogy minden Tesla a lehető legmagasabb töltést vehesse fel az emelt teljesítményű Supercharger V2-es oszlopokról, és a jövőben települő V3-asokról.