Tesla szervizelése és garanciális ügyintézése

Minden autónak szüksége van szervizre, így a Tesla-nak is. Erre több lehetőségünk is van. Van egy nem hivatalos, garancia utáni szerviz hazánkban, illetve Bécsben, a hivatalos garanciális Tesla szerviz. Mit kell tudni róluk?


A Tesla hivatalosan 80000 kilométerig avagy 4 évig teljes körűen garanciális. Amennyiben a Teslank még garanciális, vagy egy része még garanciális, akkor érdemes a hivatalos bécsi Tesla szervizbe vinni az autót. Sajnos a bécsi szerviz rendkívül elfoglalt, így számoljunk a pár hónapos várakozással. Ilyenkor előzetes kérésre adnak csere autót is az javítás idejére.

Érdemes még azt tudni, hogy az akkumulátorra, hajtásláncra és nagyfeszültségű részekre 8 év garancia van, kilométer korlátozás nélkül!


Mi a helyzet, ha valami problémánk van a Teslánkkal, de az már nem garanciális?

Ebben az esetben Magyarországon jóformán egyetlen szervizbe tudjuk elvinni az autót, mégpedig Zambelly Gyurihoz. Erről már volt egy korábbi videó, nézzétek meg:

Sokan úgy gondolják, hogy kizárólag az Egyesült Államokból importált autókat érdemes itthon javíttatni, pedig ez ugyanúgy igaz az EU modellekre is. Általános tévhit, hogy a Tesla nem enged semmiféle külső beavatkozást az autón, illetve, ha az effajta tevékenység kitudódik, azonnal és végérvényesen megvonja az autótól a támogatást. Gyuriék gyári új, vagy használt alkatrészekből javítják a Tesla Model S, vagy Tesla Model X-nél felmerülő problémákat.

Mit kell tudni a budapesti Tesla szervizről?

Budapesti autójavítóként sok éve foglalkozom elektromos autókkal. Körülbelül 1 éve kezdtem el behatóan tanulmányozni a Tesla járműveket. Tudásomat azóta elmélyítettem a témában, műhelyemben képesek vagyunk a különböző Tesla modellek diagnosztizálására, javítására, konfigurálására. Birtokában vagyunk az összes javítási útmutatónak, kapcsolási rajznak, alkatrész kereső programnak, ami elengedhetetlen kelléke a típusokkal való szakszerű foglalkozásnak. Sok minden tönkre mehet egy Teslában, de mielőtt Bécsbe rohannál, előtte érdemes egy teljes körű diagnosztizálást elvégeztetni. –

USA-ból importált Teslák szervize

Az USA-ból importált autókat – mint tudjuk – a Tesla nem támogatja már, ezért azok javítása problémásabb az átlagnál. Ezeket a modelleket teljes mértékben európaira tudjuk alakítani, ami a következőket tartalmazza: lámpák helyes működése (a hátsó lámpa ettől még pirosan fog indexelni, de a helyes részével), EU térkép a navigációhoz, szoftver frissítés, 3G internet kapcsolat, működő rádió, töltőrendszer type2-re (superchargeren is működik), letiltott funkciók bekapcsolása (pl. ChaDeMo), kulcs programozás. Az ember azt hinné, egy Tesla sosem romlik el. – Zambelly György

Egyszóval érdemes először itthon körbe nézni, ha javítanunk kell a Teslánkat, ezután Bécsbe menni. Neked volt már problémád a Tesláddal? Hogyan oldottad meg?


Kapcsolat a magyarországi szervizhez:

Zambelly György

+36 70 453 1120

zambelly@teslavarazslo.hu