Tesla Model 3 hátsó spoilerek – összehasonlítás

A Livingtesla.com oldalán hasonlítottak össze 8 utángyártott hátsó szárnyat a Tesla Model 3 Performance saját légterelőjével. Az alábbi kilences lista kiváló kiindulási pont lehet azoknak, akik szintén gondolkoznak rajta, hogy az egyediség, a külalak vagy a megnövelt tapadás miatt rendeljenek egy spoilert a Model 3-hoz.

Tesla Model 3 performance – Tesla hátsó spoiler

A Tesla Model 3 gyári hátsó szárnya jelenleg a Performance változat egyedisége. Az egészen lapos szögben kiálló, szénszálas elem a gyári tartozékokhoz híven bizonyára aligha befolyásolja az alaktényezőt, miközben valamivel segíti a hátsó tengely tapadását. A szárnyak nem kirívók, hiszen éppen csak a csomagtértető vonaláig húzódnak. A Tesla hivatalosan nem árulja ezt az elemet, de a gyártó elvileg 660 dollárra lőtte be a szárny értékékt. Az ebay-en 450 dollárért akár be is szerezhető egy eredeti Model 3 Performance hátsó szárny.


Tesla Model 3 Unplugged Performance hátsó spoiler

Az Unplugged talán a legnevesebb márka a Tesla-tuningok terén. Nem is meglepő, hogy náluk is találunk ilyen elemet a Model 3-ra – igaz, ez egyelőre csak előrendelhető. A 695 dolláros hátsó szárny jóval szélesebb, hiszen egészen a csomagtartó széléig ér, de a gyárihoz hasonlóan ez is egészen lapos. A szintén szénszálból készült szárny felszereléséhez extraerős ragasztót adnak, így nem kell barkácsolni az autón. Ennek ellenére nem egy gyenge hátsó szárnyról beszélünk, ugyanis az Unplugged szerint akár 6,3 százalékkal is képesek javítani a légellenállást, miközben nyolcvan százalékkal nő a hátsó leszorítóerő.


Maier Racing

A Maier Racing több lehetőséget is kínál ezen a területen. Ezek a szárnyak szintén az autó széléig húzódnak, de valamivel nagyobb szögben terelik a légáramlatot. Négy vagy hét hüvelykre (10-18 cm) kinyúló változatokat kaphatunk, darabját 899 és 999 dollárért. Szintén szénszálas elemekről beszélünk, ám ezek bizonyára valamivel többet áldoznak a légellenállás oltárán, hogy javítsák az autó stabilitását nagyobb sebességnél.


TSportline/JCSportline/TRIMLINE

A TSportline az előző kettővel szemben keskenyebb, mint a gyári szárny. A csupán a hátsó ablak vonaláig húzódó szénszálas alkatrészt korábban 700 dollárért árulták, ám mostanra 499 dollárra esett az ára. Ugyanez, vagy egy ehhez nagyon hasonló szárny kapható JC Sportline néven is, 299 dollárért, illetve szintén kísértetiesen hasonlít a TRIMLINE, 316 dollárért.


IKON Motorsports

Az IKON Motorsports szintén szénszálasnak írt hátsó szárnya egy jóval olcsóbb megoldás, mint az előzőek. A gyárihoz hasonló szélességű és formájú, csak a csomagtér tetejéhez illeszkedő szárny az Ebay-ről szerezhető be, jelenleg 169 dollárért.


3D Carbon

A 3D Carbon kissé becsapós, hiszen ellentétben azzal, amit a neve sugall, nem szénszálas. Széles és messzire kinyúlik, egyben pedig a dölésszöge is valamivel agresszívabb, így biztosan nem tesz jót az alaktényezőnek. Egy olcsóbb, mutatósabb megoldás, amiről nem kapunk túl sok információt. A leírás szerint a 3D Carbon szárny azért javít valamennyit a tapadáson, és az alakja ellenére a légáramlatot is csak kis mértékben befolyásolja.

s-l500

Kivágott kínai

Ez az akár 140 dollárért beszerezhető szárny talán a legköltséghatékonyabb megoldás. Stílusos, ám csak külsőre tűnik szénszálasnak. A középső kivágás igazán egyedivé teszi ezt a szárnyat, amit valóban a többinél olcsóbban szállítanak, kínából.


Még egy kínai

Ezeket a szárnyakat rengeteg különböző néven reklámozzák az Ebay-en és az Amazonon. Ezt a gyárinál vékonyabb opciót akár 160 dollárért is megrendelhetjük az említett oldalakról, ám ezúttal sem érdemes igazi szénszálas kialakítást várni.


RPM Blade

Az RPM Blade is egy egyszerűbb, a gyárihoz hasonló szélességű szárny, amely a gyártó szerint igazi szénszálas ötvözetből készült. Az elem 229 dollárért rendelhető fényes, 249-ért pedig matt kivitelben. A hangsúly inkább a dizánon van, mintsem a szárny teljesítményén menet közben, ám ha dísznek vásárolnánk hátsó szárnyat, akkor az RPM Blade is egy remek darab.

Neked melyik tetszik a legjobban?

  • Tesla hátsó spoiler
  • Unplugged
  • Maier Racing
  • TSportline/JCSportline/TRIMLINE
  • IKON Motorsports
  • 3D Carbon
  • Kivágott kínaik
  • RPM Blade

0 szavazók