Tesla Model 3 a "kezemben", ezért indítottam a Teslasok.hu-t!


#1

A közösség, a közösségi média, egymás segítése fontos része az életünknek, és ezt jóformán akkor tapasztalja meg az ember először, amikor segítséget kér. Sokszor nem merünk segítséget kérni, nem merünk szólni, ha problémánk van, pedig egy közösség ettől közösség, egymásért vagyunk.


Egy éve indítottam el a Teslasok.hu oldalt, ami tulajdonképpen azt a célt szolgálta, hogy teslás híreket, információt adjak át olyan embereknek, akiket érdekel ez az autó, ez a márka. Sokan nem engedhetnek meg maguknak egy Teslát, de nyilván mindenkiben motoszkál az, hogy milyen lenne ha…

Az oldal nem csak a teslásoknak született, nem csak azért írjuk, hogy csak teslások olvassák. Azért írjuk, hogy bárki, akit érdekel a téma, olvashasson róla. Dedikáltan ugyan a Teslákkal foglalkozunk, de ehhez szorosan kapcsolódnak a különböző kiegészítők, töltőinformációk, tehát az oldal segítséget ad minden más villanyautós kollégának is.

Sokszor gondolkoztunk, hogy merre haladhatna tovább az oldal, mi a célja. Nem könnyű fenntartani az érdeklődést, mert mi ugye, akik a Teslákkal nap mint nap találkozunk, olvassuk a Tesla-híreket, de ugyanez nem mondható el az emberek nagy részéről. Ezért lett ugye az oldal is, hogy kiszűrjük a fontos, értékes, érdekes információkat, és megosszuk ezeket.

Új oldal, új “villanymotor”


(Gondoltad volna, hogy lassan 5.000-en olvastak minket január óta?)

Ahogy láthatjátok, lassan 1 hónapja egy teljesen más motorral, felépítéssel találkoztok a Teslasok.hu oldalon, amit egy kedves barátom, a Szifon.com tulajdonosa készített nektek, nekünk. A cél egy közösség létrehozása, egy teslás közösség felépítése, amin a jövőben segíthetünk egymásnak.

A közösséget MI építjük – mi, akik olvassuk az oldalt, akik hozzászólunk a cikkekhez, akik kérdezünk. Ha nem teszünk fel kérdést, nem válaszolhat rá más. Ha nem osztunk meg újdonságokat, tippeket, trükköket egymással, akkor nem beszélhetünk közösségről. Regisztrációddal pedig számos plusz dolgot kapsz, mint például értesítés, ha válaszolt valaki egy adott cikkhez, heti hírek az email fiókodban, valamint később kedvezmények a regisztrált olvasóknak.

:heart: Ez a platform Nektek készült. :tada::hugs:

Ha csak már egy cikk alá odaírod, hogy köszönöm a tippet, vagy felteszel a kérdések rovatban bármilyen teslás vagy villanyautós kérdést, segítettél nekünk, segítettél a másiknak.


A Tesla Model 3 nem csak szórakozás! :red_car:

Ahogy láthattátok, végre lehetőségem nyílt egy Model 3 beszerezésére, így voltaképpen Magyarországon elsőként gurulhatok vele, illetve Handras is elsőként készíthet hazai videót róla, amit csütörtökön aYouTube csatornáján megnézhettek. Ez azt a célt is szolgálja, hogy nektek, akik olvastok, és egykor majd Teslát akartok venni, már elegendő információ legyen a kezetekben, és nekem is legyen tapasztalatom válaszolni a kérdéseitekre.

Így ez a cikk részben arról is szól, hogy ragadj billentyűzetet, tedd fel a kérdésedet az új Tesla Model 3-mal kapcsolatban, és én megpróbálok majd minél előbb válaszolni!

P Attila - Teslasok.hu


#2

Én megírtam a totalcarnak, hogy kérjék kölcsön, mert eléggé le vannak maradva elektromos autózás ügyileg :slight_smile:

Kérdések: Bár egy Model X meg S után a 3-as a legkisebb, de nem túl széles így is? Mintha szélesebb lenne egy Mondeo-nál is, de ezt most csak fejből veszem.
Mik azok a funkciók, amik nem mennek itthon, majd csak egyszer?


#3

Szerintem ha hasonlítani lehetne, akkor BMW 5-ös szériához tenném.
Jeleneleg az internet kapcsolat csak wi-fi-n keresztül működik, illetve nincs 3 fázisú töltés.
Spotify nincs, helyette a Streaming nevezetű zenei szolgáltatás van, ami csak úgy működik, ha USA VPN mögött van az autó.
Az Autopilot ugyanúgy működik


felosztotta a témát ekkor: #4

A kérdésből külön topic-ot nyitottam.: Tényleg lesz hivatalos Tesla Store?


#5

Örülök hogy már most van Model 3 magyarországon!
Jól gondolom a fentiekből, hogy amerikai modell? Lesz esetleg lehetőség Vele / Veled találkozni? Szuper lenne!


#6

@teslasok Nagyon örülök hogy elindítottad ezt a fórumot. Kitűnő választás volt social média platformon kívül és ráadásul Discourse alapokon indítani. Remélem egyre többen leszünk és beindul a tudás- és tapasztalatmegosztás.

Bár van egy céges jobbkormányos Model S-ünk, amit én is vezettem már jó pár ezer kilóméteren keresztül, a villanyautós közösség és célzottan a magyar Tesla közösség akkor kezdett el jobban érdekelni, amikor pár hónapja elkezdtem komolyabban megfontolni a Model 3 rendelést. Annak ellenére csatlakoztam Facebook csoportokhoz, hogy már jópár éve nem használok aktívan Facebookot. Bár elvétve voltak ott is hasznos hozzászólások, de szerintem az a platform alapvetően alkalmatlan az értelmes eszmecserére és a tudásmegosztásra.

Január utolsó napján megrendeltem egy Long-range Model 3-t a MAH Zrt.-n keresztül Németországból. Március második felében vagy április elején számíthatok szállításra. Így már biztosan nem ez lesz az első Model 3 az országban, de én is kész vagyok arra, hogy megosszam a tapasztalataimat. Kérdezzetek bátran, ha van akit érdekel, akkor szívesen írok egy részletesebb bejegyzést a rendelés menetéről is.


#7

Nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat! Örülök, hogy hamarosan Tesla tulajdonosként üdvözölhetünk majd! Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalaidat!