Tesla megcáfolta az elektromos autók téli hatótávolságának csökkenését


#1

Az Egyesült Államokban a hideg hullám miatt idén frusztrációt okozott az elektromos autóvezetőknél, hogy az egy töltéssel elérhető kilométerek jelentősen csökkentek.


Számos Tesla tulajdonos is jelentette a technológiával kapcsolatos alacsonyabb tartományt. Egy nemrég bemutatott tanulmány szerint az elektromos autók a nullánál alacsonyabb fokon elvesztik hatótávuk nagy részét. Tesla kétségbe vonja a híreket.

Az American Automobile Association (AAA) által közzétett elemzés szerint az elektromos autók -7 C fok körüli hőmérsékletnél, fűtéssel átlagosan 41 százalékkal csökken a hatótávolságuk. Az értékeléshez öt modellt alkalmaztak, a S modellt, 75 kWh akkumulátorral és négykerekmeghajtással. Az AAA szerint a Tesla rosszabb, mint a Nissan LEAF és a VW e-Golf, de lényegesen jobb, mint a BMW i3s és a Chevrolet Bolt EV.

Tesla kommentálta az AAA tanulmányát az Electrek amerikai blogjának kérésére:

A flottánkkal összegyűjtött adatok alapján biztonságosan elmondhatjuk, hogy egy átlagos Model S-tulajdonos még fűtéssel a -7 fokban sem tapasztalt szinte ilyen csökkenést.

A Model 3 több problémával is küzd!


A Tesla Model 3 vezetők további problémákkal szembesültek az elmúlt napokban az USA-ban tapasztalható kedvezőtlen időjárása miatt. A szociális hálózatokban újra és újra megjelent, hogy az új Tesla-t nehéz kinyitni. A hiba, a gépkocsi karosszéria ajtófogantyúinak süllyesztése, amelyeket ki kell hajtani a nyitáshoz. Amikor az autó jeges, akkor igen nehéz, de erről írtunk is már korábban ebben a cikkben.

Rosszul záródó ablakokat és befagyott töltőcsatlakozókat is jeleztek a Model 3-as vásárlók. Tesla ismeri a problémákat, és megoldást ígért. A cég már tavaly bejelentette, hogy a szoftverfrissítéseknek javítaniuk kell a Model 3 használatához hideg időben.

A Model 3 tulajdonosoknak érdemes megfontolniuk, hogy előzetesen melegítsék elektromos autójukat a legmagasabb szinten. Ennek eredményeképpen a töltőnyílás fedele leolvad mínusz fokban, és a jégmentes lesz.