Tesla igazgató 100%-os Supercharger lefedettséget ígér Európában


#1

Tesla főnöke, Elon Musk röviddel év vége előtt megerősítette, hogy tovább bővíti a vállalat a Superchargereket (töltő állomásokat). A hangsúlyt a belsővárosokra és Európára helyezi. A töltési pontokon bővítik a töltőállomás számát is.

“Megnöveljük a Tesla töltők számát a városokban” - mondta Musk a Twitteren. Tesla több telek tulajdonossal is szerződni akar, hogy a töltési lehetőséget biztosíthasson az ügyfeleknek. Hogy ez egy nemzetközi kezdeményezés-e, az nem világos.

A Model 3 2019-es európai betörésével Tesla, helyi töltőhálózatának mértéke jelentősen megnő. Ez szükséges, mert a nagy Model S és Model X egyre növekvő tulajdonosainak feltöltési igénye miatt. Elon elmondta a Twitteren: „2019-ben 100%-os lefedettséget építünk Európában. Írországtól Kijevig, Norvégiától Törökországig"

A Tesla jelenleg 1400 töltőponttal rendelkezik, amelyeken mintegy 11 600 töltőhely működik. Az év végére 18 000 töltőhelyet építenek ki. A vállalat nem nyilatkozott arról, hogy miért halad az infrastruktúra kiépítése a tervezettnél lassabban. A késedelem legfőbb oka valószínűleg a Model 3 nagyszabású termelésének első problémái voltak. Mivel a gyártás most már zökkenőmentesen történik, Tesla a jövőben több erőforrással rendelkezik a töltőállomások építésére.

A töltőhálózat bővítése mellett Tesla Európában a meglévő töltőpontokon kibővíti a CSS szabványnak megfelelően a csatlakozóit. Néhány héttel ezelőtt bejelentették, hogy az európai Model 3-asokat a Németországban is széles körben elterjedt CCS csatlakozóval szállítják. A Tesla piros-fehér töltőállomásai kapnak egy második töltőkábelt Németországban és más európai országokban is.