Tesla fali töltő használata más ev-hez

Sziasztok. 1 hónapja van meg a model3, van hozzá fali töltő , működik szépen. Azt mondták ( mindegyki ), hogy a töltő jumpereinek állítását követően más ev-t is lehet tölteni. Egy Nissan env 200 van még, szeretném úgy beállítani, hogy mindkettő tölthető legyen anélkül , hogy állandóan szétszedném ésa jumpereket állítgatnám. Állítólag a jumpereknek két állása van : 1. csak Tesla 2. Más autó is . Tudna ebben segíteni valaki ? Nyíregyházán van a töltő felszerelve.

Szia!
Amiket én árulok, gondtanul tölti a más tipusokat.

Tudom, hogy árulsz, ajánlottalak épp tegnap egy kérdés kapcsán itt a válaszomban egy új nyíregyházi model x tulajnak. Amikor az autót vettem, az universalnál, adtak egyet, amit hamarabb felszereltem mint ahogy az autó megérkezett. Van egy Nissan env 200-am type 1, vettem egy type2-type1 átalakítót. Most már csak a jumpereket kellene átállítani, de eddig nem volt bátorságom hozzá.
Akkor csak a jumpereket kell beállítanom. Te tudod, hogy a te töltődben hogyan állnak a jumperek ?

Szia, ezt találtam a leírásban.

"For some Tesla charges – specifically those bought as “Tesla only destination chargers” – the switching does not happen automatically as it requires a configuration change.

A Dip Switch needs to be changed in the charger. The manual for the domestic chargers documents this switch as “Switch Position 2: DIP Switch Position 2 should always be in the UP position.” – where the UP position is “Normal (SWCAN) Communication”. On the inside of the wall charger there is a sticker which says “Dip Switch 2 | Function: Communication | Up (ON): Normal | Down (OFF): Legacy* | * Contact Tesla before using this setting”.

The “DOWN” setting will force the wall charger to only use J1772 signalling, and it will not use SWCAN. Tesla vehicles can communicate in J1772 protocol, so with the position set to DOWN both Leaf and Tesla will charge.

For newer Tesla wall chargers that are bought for domestic purposes, when the wall charger is plugged in, it uses SWCAN to communicate with Teslas (the Leaf does not use this, it uses J1772 signalling). After 30 seconds of being plugged in without any communication via SWCAN the Tesla wall charger will revert to “Legacy” J1772 signalling. Then the LEAF will respond. – So wait 30 seconds for a sign."

köszi, én eddig nem jutottam el, kipróbálom

Nekem felszerelés után, egyből működött más Type 2 csatlakozású autóval, nem kellett semmit sem kapcsolgatni

És amikor rádugtál más ev-t akkor az elején volt piros fény a töltőn ? illetve type 1 volt ?

Köszi a tanácsot, most volt időm megbütykölni, a két jumper a két alsó állásban és tölti a 24kw type1-et is , persze átalakító kábellel

1 kedvelés

Sziasztok!
Az auchannál készült handrás videóban szóba került hogy a tesla fali töltők valamikor majd fizetősek lesznek. Kérdésem az lenne, hogy ez hogyan kivitelezhető? A töltő tudja az elfogyaztott áramot mérni? Illetve hogy azonosítja hogy ki töltött(kártyával, appal)?
Más gyártmányú falitöltőknél vannak ilyen lehetőségek, viszont a tesla töltők jobban mutatnak a falon:).
Megköszönöm ha valaki fel tud világosítani ezzel kapcsolatban.

Semilyen lehetőség nincs a gyári Tesla töltők fizetőssé tételére, max ha hozzákötnek valami fizetési terminált