Tényleg lesz hivatalos Tesla Store?


#1

Igaz az a hír, hogy Budapesten hivatalos TESLA-kereskedés nyílik? :astonished:


Tesla Model 3 a "kezemben", ezért indítottam a Teslasok.hu-t!
#2

Nagyon örülnék neki, ha igaz lenne.
Mi várjuk a tovabbi fejleményeket.


#3

Betenném a hírforrást, de az elég hülyén jönne ki. :joy:


#4

Olvastuk, és kicsit csodálkozunk :slight_smile:


#5

Abban biztos voltam, hogy jól értesültek vagytok ebben a témában! :blush:


#6

Én úgy gondolom ez egy egyszerű bolt, esetleg némi belsős kontaktal. Sehol az oldalon nincs leírva, hogy hivatalos Tesla Store lenne, csupán az, hogy:

Tesla értékesítési és átadási pontot nyit Budapesten.

Ez nekem egy egyszerű boltnak tűnik, igaz megtévesztő lehet a weboldal. Persze nyilván én is szeretném, hogy ez igaz legyen, de egyelőre csak a nevesebb hírportálok írták oda, hogy

“Hivatalos: Tesla-kereskedés nyílik Budapesten” - HVG

Most ezt lehet úgy értelmezni, hogy Hivatalos a hír: a cég nyit egy Tesla-kereskedést. :slight_smile: Szóval ezt szerintem inkább marketing, és béna újságírás, nem a cég hibája az esetleges megtévesztés, ha erről van szó.


#7

És akkor ez?
http://www.tesla-universal.com/tesztvezetes.html


#8

Egyszerű oldal, én is tudok regisztrálni neked :slight_smile: Vehetek is Tesla Model 3-at, hogy akkor abban tudj teszt vezetni.

(és nyilván emellett adatokat is elkérnek, többek között rendelési számot? Ebbe mondjuk ne menjünk bele.)


#9

Kamu lehet az oldal? Nem lenne elképzelhetetlen. Na száz szónak is egy a vége, kíváncsi vagyok, hogy történik-e valami ez ügyben. :blush:


#10

Kamunak nem kamu, mert lehetséges, hogy tényleg lesz Tesla Store, de az már más kérdés, hogy az mennyire hivatalos, itt lényegében az újságíró tévesztett meg mindenkit.

Természetesen, ha Tesla Universal Budapest olvassa ezt a topic-ot nyugodtan eltudja oszlatni a kételyeket egy hozzászólással. :slight_smile:


#11

Azt hiszem ez a cikk mindent leír, amit tudni kell:
https://villanyautosok.hu/2019/02/20/tesla-store-budapest/


#12

Nah hát igen, mi ebbe nem akartunk belemenni. :slight_smile:


#13

Meg lehetne kérdezni a Teslát hogy ismerik-e ezt a Tesla Universal Budapest dolgot, egy az egyben használják a nevüket és logójukat. Feltételezem a megnyíló üzletnél ez ugyanígy lesz.


#14

Hát ha fel tudod venni a kapcsolatot a Teala céggel, akkor meg lehet kérdezni őket.


#15

Fel tudtam (supercharger oldalukon bejött egy chat felület), egy angol nevű csávó írt annyit 10 perc utánajárás után hogy Magyarországon Superchargeren kívül más nincs, majd megszakadt a chat mielőtt többet kérdeztem volna.
Szóval nem egyértelmá méglehet hogy később bekerül, lehet hogy annyira nem hivatalos hogy a tesla.com-on szerepeljen, stb.


#16

Hát igen, ez is opció lehet, de nem a közel jövőben. Inkább olyan 10 év mva. Addig ink supercharger-ek fognak sokasodni itthon.


#17

Legalábbis ha üzleti szemmel nézzük, akkor én előbb az infrastruktúra kiépítését végezném el egy adott országban, csak utána a cég általi értékesítést. Pláne egy olyan országban, ahol gyakorlatilag arányaiban véve fele időbe tellik a környékhez képest ezt megtenni. Kb egy olyan 150 toltővel az egész országot le lehetne fedni úgy, hogy gyakorlatilag ha 100%-os akksival indulsz el otthonról, akkor nincs az a pont az országban, ahová nem tudsz majd eljutni.
És utána már ösztönözve lennének a magyarok mégjobban, hogy Tesla autót vegyenek, lévén állambácsi nem hajlandó ugyanezt megtenni.
Ezek után egy hivatalos bejelentés hogy lesz hivatalos Tesla szalon kb 3 helyen az országban, és vinnék a teslákat mint a cukrot, akkor is a 2-3 hónapot kellene várni rájuk.

Legalábbis ez az én véleményem. És mindez elvégezhető 3-4 év alatt.


#18

A Tesla most zárja be az összes kereskedését, és csak online lehet rendelni.


#19

Na akkor meg még egyszerűbb a folyamat. Csak egy jó szállítmámyozó cég kell európában, aki elviszi az autókat egy átvétli ponthoz. Így kevesebb a költsége az autóknak, hiszen nem kell fizetni a jutalékot a kereskedőnek, meg beruházni a szalonba, stb.