Teljesen önállóan válthatnak sávot a Teslák a 2019.8.5-ös frissítéssel

#1

A Tesla megkezdte a „no-confirmation” Navigate on Autopilot funkció kigördítését az autóira, amellyel a villanyautók már emberi megerősítés nélkül is képesek biztonságosan sávot váltani.

A Navigate on Autopilot megjelenése óta a gyártó adatai szerint több mint 100 millió kilométernyi utat tettek meg a sofőrök a funkcióval, és több mint 66 millió sikeres, megerősített sávváltást hajtottak végre. A Tesla szerint a rendszer bizonyította, hogy elég biztonságos ahhoz, hogy az autók maguktól is átsorolhassanak egy másik sávba.

Néhány Tesla-tulajdonos számára már elérhetővé vált a frissítés, és akik már használhatják, azokat lenyűgözte a megerősítés nélküli sávváltás.

Ezzel egy időben elkezdtek megjelenni a közösségi oldalakon az új frissítést bemutató videók.

Az egyik Model 3 tulajdonos azt írta, hogy úgy érzi, egy teljesen önvezető autóban ül, és azon kívül, hogy egyszer erősebben gyorsított, mint a rendszer tette volna, nem kellett belenyúlni a Navigate on Autopilot vezetésébe. Egy másik tesztelő leírása alapján az autója szinte önállóan hazavitte úgy, hogy New York városi forgalmával is megbirkózott az Autopilot. Más azon lepődött meg, hogy a rendszer már az első tesztkörön elkerült egy balesetet.

A Navigate on Autopilot a Tesla Full Self-Driving Capability csomagjának része, amelyet 4400 euró (1,1 m forint) fejében vásárolhatunk meg az autó rendelésekor. A korábban már kivezetett Enhanced Autopilot extrával vásárolt autók szintén megkapják a Full Self-Driving csomagot képző funkciókat. Elon Musk és a Tesla magabiztos afelől, hogy a két csomaggal rendelkezők számára idén számos önvezető funkciót lesznek képesek ingyenes frissítések útján megjelentetni.

Mindeközben a Tesla már az Autopilot Hardware 3-as verziójú változatán is dolgozik, amellyel egy új feldolgozó- és vezérlőegységgel bővül majd az Autopilot arzenálja.

2 Likes
#2

Ez érvényes lesz egy 2016os Tesla Xre is?
Mikor várható a frissítés?
Köszi

#3

Ezt még nem tudjuk biztosan

#4

Gondolom, amikor megjön a frissítés/béta, majd kiderül. :confused: