Személyesen meggyőzőbb - Tesla Model 3 villámpróba

A fenti címmel írt cikket az Autónavigátor.hu, amiben a Teslasok.hu Tesla Model 3 autóját tesztelik, és természeten ki is próbálják.


Pár napja kerestek meg minket a srácok, hogy szívesen kipróbálnák az új Teslat, amire mi természetesen igen mondtunk! :partying_face:


Hivatalos Tesla képviselet hiányában egy lelkes rajongó szinte vadonatúj Model 3-asát próbáltuk ki. A rövid kör után is érthető, hogy miért ez a világ kedvenc villanyautója.

A most próbált, s a Teslások.hu csapatától érkezett példány is onnan került az országba. Egy Longe Range AWD, azaz elöl-hátul hajtó, 351 lóerős összteljesítményű, 80 kWh bruttó, 75 kWh nettó kapacitású akkumulátoros verzióról van szó.

Itt 351 lóerős rendszerteljesítményt és 527 Nm azonnali nyomatékot kapunk, amivel 4,6 másodperc a 100 km/órára gyorsulás; 4,8 másodperceset saját mérés szerint, három felnőttel is tudott az autó. A végsebesség 233 km/óra, ezt persze nem próbáltuk. Az igazi szenzáció azonban a Model 3 döbbenetesen alacsony fogyasztása: a gyári vegyes érték 13,5 kWh/100 km, amiből a valóságban 15 kWh/100 km körüli átlag adódik, s 130 km/óra környékén, azaz autópályán is 18 kWh/100 km körüli értékkel lehet számolni.

Bővebben a cikkhez kattints ide: https://www.autonavigator.hu/cikkek/a-vilag-kedvenc-villanyautoja-tesla-model-3/

6 Likes