Számos új funkció érkezett az európai Model 3-akhoz

A legfrissebb, 2019.8.3-as OTA update-tel új funkcióknak örvendhetnek az Európai Tesla Model 3 tulajdonosok. Végre megérkezett a Sentry Mode, a Dog Mode, az öt százalékos teljesítménynövelés, a Navigate on Autopilot, illetve egy új biztonsági funkció, a Dynamic Brake Lights.

A Sentry Mode-dal és a Dog Mode-dal már többször is. Előbbi az autónkat próbálja megóvni a rongálóktól és betörőktől, utóbbi pedig háziállatunknak tartja ideális hőmérsékleten a kabint, amíg az az autóban maradt, egyedül. Mindkettő hasznát veszi a Teslák hatalmas érintőkijelzőjének, hiszen a Sentry Mode ezen keresztül figyelmezteti a bekukucskálókat, míg a Dog Mode-nál szintén ezen keresztül értesíti az autó az embereket arról, hogy a kutya biztonságban és működik a klíma.

A Navigate on Autopilot az önvezető funkció legfrissebb újítása, amellyel a Tesla vállalja az Autópályáról való felhajtástól a lehajtásig a majdnem teljes önvezetést. A sávváltásokat még meg kell erősítenie a sofőrnek, aki természetesen továbbra is teljes felelősséggel rendelkezik az autójáért.

Érkezett egy teljesen új biztonsági extra is, a Dynamic Brake Lights, amellyel az autó a hagyományos jelzés helyett gyorsan villogtatja a féklámpát akkor, amikor 50 km/h feletti tempóról vészfékezünk. Emellett az elakadásjelző is villog, ami, ha állóra fékezzük az autót, addig marad bekapcsolva, míg újra el nem indulunk, vagy manuálisan ki nem kapcsoljuk azt.

Az öt százalékos teljesítménynövekedés a többi újítással együtt az összes Model 3-ra megérkezik, ám a Performance változat esetében 10 km/h-val megnövelték a végsebességet is.