Supercharger lassan tölt

Hello!
2014 Model S85. Superchargeren 30-36-nál nem tölt gyorsabban még ha egyedül állok a töltőnél akkor sem. Az utóbbi 3-4 alkalommal vettem észre. Az első kettőnél 8-an álltunk 8 helyen. Ok ez ennyi. Legközelebb megint teltház volt. Megint lassan ment. 3.szor tök hideg akksival mentem. De tegnap minden optimális volt meleg akksi kb 60-65%-on, egyedül a töltőnél és 36. Aztán, hogy nehogy letépje a hajamat a nagy sebesség visszament 30-ra. Normál esetben 22kW-ról töltöm. az meg problémamentesen. Valakinek ötlet?

A Te akksidnak vadiúj állapotában ekkora Soc-nál (60-65%) max. 60 kW körül lenne a teljesítménye. Ha sok a km, akkor az akkudegradáció miatt a 40 még normál lehet a mellékelt karakterisztika szerint. Ha nem sok a km, akkor azért célszerű lenne utánanézni. https://villanyautosok.hu/2018/07/26/tesla-toltesi-karakterisztikak/ A másik kérdés: mindig ugyanazon az oszlopon töltöttél? Győrben pl. az 1B sokáig nem adott többet 20 kW-nál, ha egyedül volt vki, akkor sem

1 kedvelés

178ekm, az sok? Mindig másik töltő, Ausztria Németo. Volt egy visszahívásom a Teslánál, a muki szerint jó bőrben van az akksim. Eddig ment ez gyorsabban is akár 80 felett is.

178 nem sok, a normál akksi degradáció 10% körül lehet max. Azóta figyelem, 60-70 % között nekem (75D) 50-42 kW körül tölt. Az eddigi 80 felettit nagyon sokallom 60-65%-nál. Biztos? Mennyivel megy akkor 20% körüli töltöttségnél? Azóta próbáltad ugyanígy?

Igen. Az akksi most kevésbbé volt feltöltve és így felment 46 KW-ig. Azt hiszem csak pánik beteg vagyok. Még csak 22 ezret mentem ezzel a kocsival és álltalában egy 22 KW-s töltőn töltöm. Ott nincs külnbség, mindig egyforma. Supercharger-t aránylag ritkán haszálok és eddig oda álltalában eddig lemerülve szoktam érkezni, most meg nem volt annyira. Ebből adódhatott. Nem tudom mi szokott az átlag lenni, ment már fel nagyon (600km/h fölé rövid időre). Mennyi degradációnál cserélik az akksit? Hogy lehet azt megnézni?

Akkor ez normál töltési karakterisztika szerintinek néz ki. Örülök, hogy nincs gond. Az akksi degradációját OBD csatlakozóval szervízben tudják megnézni, de vannnak appok is: https://villanyautosok.hu/2017/12/18/tudj-meg-tobbet-az-elektromos-autodrol/ A degradáció nem rendellenesség, ezért nem garancia.Nnyilván bizonyos szintet az adott év/km alapján tudnia kell, ez alatt csere lenne, de nagyon könnyen beleköthetnek a használati szokások alapján. De ne aggódj, a fentiek alapján a Tiéd normálisnak tűnik.

Nos tegnap,töltöttem 3x is kb 10-15%-ról. St Pöltenben pl. felment 122 KW-ig először aztán lassan mindig kevesebb lett, de hosszan 60-70 körül, aztán lejjebb, de csa 80% után ment 40 alá, tehát valoszínűleg a töltő, vagy a körülmények nem voltak optimálisak. Köszi mindenkinek!

1 kedvelés