Sikerült a rekorddöntés a Teslának!

A Tesla tegnap este közzétette a 2019 második negyedévéről szóló pénzügyi jelentését, amely alapján sikerült túlszárnyalniuk az előző értékesítési rekordjukat. Mint kiderült, a Tesla összesen 95 200 autót szállított le az idei Q2-ben, ami majdnem ötezerrel több, mint a 2018 első periódusában felállított rekord.

A Model S-ből és X-ből összesen 17 650-et szállított le a Tesla a három hónap alatt, Model 3-ból pedig sikerült 77 550-et a vásárlókhoz juttatniuk. Ehhez viszonyítva az első negyedévben csak 12 100 Model S-et és X-et, illetve 50 900 Model 3-ast szállítottak le.

A sikernek köszönhetően a Tesla részvényei több mint hét százalékot emelkedtek.

Az elmúlt néhány napban izgulhattunk, hogy vajon valóban összejön-e a Tesla célja. Az amerikai gyártó vezére, Elon Musk korábban elmondta, hogy a rendelések és a kézbesítésre váró autók száma a rekorddöntés felé mutat, ám kérdés, hogy ezek az autók eljutnak-e a vásárlókhoz, és így befejezettnek tekinthető-e majd ezek értékesítése. Ennek érdekében a Tesla sokkal több embert állított az autók leszállítására, és bizonyára így sikerült ilyen szinten túlszárnyalni az előző rekordot.

A Tesla emellett azt is büszkén jelenti, hogy a rendelések túlmutatnak a gyártási és leszállítási ütemen, így ha továbbra is keményen dolgoznak, a harmadik negyedévben újra rekordot dönthetnek.

2 kedvelés

ami majdnem ötezerrel több, mint a 2018 első periódusában felállított rekord.

*utolsó