Romlott az új Roadster gyorsulása – két tizedmásodpercet veszített az alapmodell

Elon Musk, a Tesla vezére két éve bedobta a féltéglát az állóvízébe a Tesla Semi eseményén, hiszen az elektromos kamionok bemutatása mellett meglepték a világot egy hihetetlen teljesítménnyel beharangozott szuperautóval is. Ez a Tesla Roadster következő változata, ami a lenyűgöző 1000 kilométeres hatótávja mellett úgy lő ki a rajtvonalról, hogy 1,9 másodperc alatt el is éri a 60 mérföld per órás (96 km/ó) tempót, a végsebessége pedig 400 km/óra felett található valahol.

A három motorral felszerelt Tesla Roadster prototípusát legalábbis ezekkel a számokkal harangozták be, és Musk akkor azt mondta, hogy a végleges változat még ennél őrültebb is lehet. Kiderült később az is, hogy egy SpaceX csomagon is dolgoznak az autóhoz, amellyel sűrített levegős fúvókákkal tennék még mozgékonyabbá és fürgébbé a Roadstert.

Az akkori állás szerint a „hajtóművekkel” felszerelt változat akár gyorsabb is lehetett volna, mint a bemutatott prototípus, ám Elon Musk nemrég egy twitteres bejegyzésben változtatott, és azt mondta, hogy az alapfelszereltségű Roadster „csak” 2,1 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld per órás tempóra.

Ezzel gyakorlatilag visszább vettek a Roadster várható teljesítményéből, ami azért érdekes, mert Muskék korábban azt mondták, hogy már a prototípus is képes az 1,9 mp-es gyorsulásra. Ez pedig az akkor elhangzottak szerint csak az alapfelszereltség volt. Ezen kívül szerencsére semmi sem változott eddig, vagyis az ezer kilométeres hatótáv és a 400 km/óra feletti végsebesség még mindig hivatalos az érkező szuperautónál.