Remek hír: Kelet-Európában kezd terjeszkedni a Tesla

Hihetetlen, ahogyan Elon Musk akár egy szóval is képes felfordulást okozni, vagy örömöt hozni a Tesla-tulajok számára. Az amerikai elektromos autó gyártó vezére a közösségi média platformok közül a Twitteren a legaktívabb, ahol többek között az ukrán rajongók és tulajdonosok már egy ideje nyaggatják a főnököt, hogy a vállalat kezdje meg a terjeszkedést Kelet-Európában. Musk tegnap az egyik kérésre az „Oké” választ adta, ami sokkal többet sejtet, mint gondolnák.

Ez alapján ugyanis a gyártó már tervbe vette a terjeszkedést a régióban, amit alátámaszt a Tesla Supercharger térképe is, amin rengeteg érkező Kelet-Európai töltőállomás jelent meg. Ukrajnában egyelőre még egyetlen Supercharger sem üzemel, de ami még meglepőbb, hogy Oroszországban sincsenek még hivatalos Tesla-töltők. Hazánkban ennél jobb a helyzet, hiszen már két Superchargerünk is van, egy harmadikat pedig már eltervezett a Tesla. Szervizközpontot is kapunk Budapestre, miközben sem Ukrajnában, sem Oroszországban nem jelent meg egyelőre a hivatalos szerviz helye a Tesla térképén.

Magyarországot tehát félig-meddig már bekebelezte a Tesla, és folytatódik a terjeszkedés Oroszország felé. Mi pedig ennek csak örülhetünk, hiszen így már nem a térkép szélén egyensúlyozunk, hanem a bővülés hatására kezdünk egyre beljebb sodródni.

Az új töltők érkezésének időpontja még kérdéses, ám ElonMusk arra a kérdésre, hogy 2020-ban megérkeznek-e a Kelet-Európai Superchargerek, azt a választ adta, hogy annál valószínűleg hamarabb is. Az idei év végére tehát számíthatunk rá, hogy a térkép jobb szélén lévő szürke jelölések pirosra váltanak, és felcsatlakoznak a hálózatra a tőlünk keletre fekvő Superchargerek is.

3 kedvelés