Profi autóversenyző tesztelte a tuningolt Model 3-asokat

#1

Randy Pobst, többszörös SCCA World Challenge GT bajnok korábban egyenesen a Teslának segített a Model 3 Track Mode-jának tesztelésében. A tapasztalt autóversenyzőt nemrég az Unplugged Performance hívta meg a saját teslás pályanapjára, hogy kipróbáljon néhány, a tuningcsapat által átépített Model 3-ast.

Pobst egy gyári Model 3 Performance-szal kezdte a körözgetést, amivel 2:01.8-as időt sikerült futnia a kaliforniai Buttonwillow Raceway-en. A Tesla Model 3 jól elrejti a súlyát – jelentette ki a tesztpilóta a gyári autós körök után. Elmondta, hogy számára egyetlen Model 3 sem tűnik több mint 1,6 tonnásnak. Sem a kanyarokban, sem a kigyorsításoknál. Az akkor tesztelt modellek viszont mind Performance változatok voltak, melyek súlya az 1,8 tonnát is megüti.

Az Unplugged Performance által kezelésbe vett autók közül három került Pobst keze ügyébe. A legkevesebb tuninggal az új fékbetétekkel és lengéscsillapítókkal szerelt Model 3 volt, amik a tesztpilóta szerint már sokat javítottak a Model 3 teljesítményén. A legjobban „felturbózott” Model 3 Performance-ban sportfutóművel, új stabilizátorral és hatdugattyús szénszálas sportfékekkel futották a gyorsköröket, amelyekből végül egy 1:58.5-ös lett a legjobb. Pobst szerint körülbelül 1:54-1:55-öt tudna kicsikarni ugyanebből az autóból, egy igazán jól összerakott gyorskörrel.

*A tesztpilóta elmondása szerint ég és föld a különbség egy versenypályán a gyári Model 3 Performance, és az Unplugged Performance által megpiszkált villanyautók közöt**t. Igaz, az autó, amelyben a legjobb kört futotta, és amiről a legjobb véleménye is volt, több mint két millió forintnyi tuninggal rendelkezett

1 Like
#2

Randy jó arc! Van egy hosszú videó az asemény utáni élménybeszámolójáról.

Ahogy mondja, nem akkor vagy profi pilóta, ha sok pénzt fizetve sok-sok autót vezetsz, hanem akkor ha neked fizetnek érte. Már pedig neki negyven éve fizetnek ezért!

Elég jó ajánló a Teslának, hogy őt vonták be a M3P fejlesztésébe. A végeredmény is eléggé meggyőző lett, már gyári változatban is!

1 Like