Premium connectivity - Magyarországon

Sziasztok!

Közel egy hónapja vásároltam itthon egy (külföldről behozott) 2019-es Model S-t. Megtörtént a Tesla account-ban az átírás, ahol megadtam minden adatomat és a bankkártyát a jövőbeni fizetésekhez. Kaptam egy hónap ingyenes premium connectivity előfizetést, ami lassan lejár, ezért úgy gondoltam, hogy feliratkozom a havi előfizetésre.

A probléma ezzel (nálam) a következő:

A szolgáltatás kiválasztását követően a számlázási adatoknál (természetes személy/jogi személy) meg kell adni ugye a számlázási címet (cégnél az adószámot is). Én szeretnék privátként előfizetni, azonban az ország beállítását nem engedi módosítani a rendszer és így nem lehetséges az adataimmal elindítani az előfizetést sem, hiszen a rendszer várja a kötelezően megadni szükséges cím adatokat, ami nálam UK-re van állítva, holott az autó eredetileg azt hiszem belga és természetesen bal kormányos.

A Tesla online leírásaiban úgy látom, hogy eredetileg nem is elérhető Magyarországon a szolgáltatás, habár most működik a próbaidőszak alatt és nyilvánvaló, hogy sokan használjá(to)k már saját előfizetéssel S, 3, X modellekben is.

Arra lennék kíváncsi, hogy más is találkozott-e már ezzel a problémával, illetve hogy Ti hogy fizettek elő itthon a premium connectivity-re. Ti be tudjátok állítani a számlázási címet magyar címmel vagy fiktív adatokkal és a bankkártyával kell szürke zónában mozogva megoldani ezt a kérdést?

Köszönet!

Magyarországon új autó vásárlásánál úgy működik, hogy amíg nem tudsz előfizetni, addig ingyenesen használhatod. Külföldről behozottnál nem tudom, de elképzelhető, hogy ugyan így működik.

Nekem működik, céges Tesla Model3, lejárt egy év után az ingyenes connectivity csomag, applikációban simán megrendeltem, privát kártyával fizetek…

Úgy látom, hogy a külföldről behozott autók esetében öröklődik az első forgalomba helyezés területi kötöttsége. Én ezzel szívok. Persze be lehet írni fiktív címet a számlázásnál és úgy menni fog vélhetően, csak nem elegáns, hogy elfogadja a magyar regisztrációt, a magyar bankkártyát, de a számlázási cím nem honosítható. Nem csak nem elegáns, de nem is túl életszerű. Két nap múlva lejár az ingyenes hónapom és kiderül, hogy a fiktív verzió működik-e.

Egyébként nem kizárt, hogy összefüggésben van ez a kérdés azzal, hogy egyelőre nem számláz(hat)nak a Supercharger használat után sem. Ha a cég minden tekintetben beteszi a lábát és Mo-on adóalannyá válik, elképzelhető, hogy ez az egész megoldódik. (Ez csak találgatás, lehet hogy semmi alapja nincs.)

1 kedvelés