Powerwall vásárlása Magyarországon

Sziasztok!

Érdekelne egy Powerwall vásárlása, amit napelemes rendszerhez szeretnék kiegészítőnek, hogy áthidaljam az esetleges áramszüneteket (ami felénk elég gyakori).
SolarEdge inverterem van, és azt olvastam, hogy kompatibilis a két rendszer.
De a kérdés lényege, hogy lehet-e ilyet vásárolni Magyarországon? Van-e esetleg olyan, aki használja, s ha igen, mik a tapasztalatok? És persze a lényeg: mennyibe kerül egy ilyen? :slight_smile:
előre is kösz!

Szia, ha Magyarországon élsz, akkor a mostani jogszabályok szerint nem fogod tudni a powerwallt arra használni, hogy áramszünetet kiváltsál vele. Ha áramszünet van, akkor a saját rendszered is le fog kapcsolni, így vannak beállítva, de erről ha érdeklődsz a lokális áramszolgáltatódnál akkor pontos információt tudnak adni. Jelenlegi áram árazás szerint egyelőre nem sok értelme van powerwallnak. Ez az árazás hamarosan meg fog változni és akkor el lehet gondolkozni hogy a powerwallban pufferelj éjszakai áramot, amit majd nappal felhasználhatsz, de ha áramszünet lesz, akkor a saját rendszerednek is le kell állnia.

Magyarországon nincs, de íme tájékoztatásul az osztrák: https://www.tesla.com/de_AT/powerwall 1 db 15kWh-s 8240.- EUR, de a telepítés függ a lakhelytől ill. egyáltalán elég-e az 1 db, de ehhez itt a honlapon a kalkulátor. Kérdés megcsinálják-e itthon.

Köszi az infókat!
Hát valóban kicsit körülményes, tudom hogy sziget üzemben nem működhet csak úgy. Ezt mondjuk ki lehet trükközni egy hálózatról leválasztó kapcsolóval - mondjuk kézi átállítással a legegyszerűbb - de akkor is kell valami, ami létrehozza a napelemes inverter számára a 3 fázist, mivel azt használja vezérlő jelnek, arra dolgozik rá - ha van napsütés.
Persze a kimaradásokra megoldás lehetne egy benzines aggregátor is akár, de akkor a napelem által termelt többlet energiát nem igazán tudnám hasznosítani…
Akárhogy is nézem, az igazi 21. századi megoldás a Powerwall alapú megoldás lenne. Ha jól értelmeztem a SolarEdge ábráit, akkor az alapján úgy tűnik, hogy a napelemekből érkező DC-t közvetlenül is tudja hasznosítani a Powerwall, ami igen jó lenne…