Nem szállít a Tesla Magyarországra, de miért?


#1

Miközben a Tesla Model 3-mak már Európa küszöbén vannak és szép lassan megérkeznek a környező országokba is, addig Magyarországot gyakorlatilag kihagyta a cég. Nem értesítette a Magyar megrendelőket se, és nem is foglalkozik egyelőre velünk.


Nem csak mi, hanem ismerősök körében is egyértelművé vált, hogy a magyar rendeléseket egyelőre nem szolgálja ki a cég. Akik külföldön rendelék elő, például Bécsben, bécsi címmel, azoknak akár március elején itt lehet már az új autójuk, de itt sincs minden rendben.

Több olvasónk is jelezte, hogy nem hogy megfelelő címre, de egyelőe még csak megfelelő országba sem tudja leszállíttatni. Ez persze változhat, de ugye a Tesla hasonlóan más nagyobb cégekhez minőségi szolgáltatást ad, szállításkor is. Effektíve házhoz viszi a kocsit és trailerről lerakja a házad elé.

Egy érdekes táblázatot hozott le a insideevs oldal, melyben sok apróságra felfigyelhetünk, ilyen például az, hogy mely országokba szállítja a legtöbb autót a cég, illetve, hogy mennyire szépen haladnak az európai konfigurációk, vásárlások véglegesítése:

Jól látható, hogy Norvégiában, Svédországban, Svájcban és Hollandiában rengeteg megrendelés érkezett, amiket a Tesla teljesít is. Márciusra rengeteg autó lehet majd a külföldi országokban, azonban ha mi magyarok is szeretnénk Model 3-mat, akkor sajnos külföldi címre van szükségünk, mert a magyar rendelésünkkel nem nagyon jutunk előrébb. Persze lehetnek kivételek.

Arra vonatkozólag, hogy ez miért van így nincs konkrét válasz, de valljuk be, hogy a fenti országokban jóval erősebb a márkaképviselet, illetve a SuperChargerek száma is.

Köszönjük a tippet Péternek, aki emailben hívta fel rá a figyelmünket.