Néhányan már telepíthették a plusz lóerőket a Model 3-ba

A Tesla elérhetővé tette azt a legújabb frissítését, amely 5%-kal növel az összes Model 3 teljesítményén. Első körben egyelőre még csak néhány tulajdonos telepíthette az új firmware-t, de hamarosan bizonyára az összes Model 3 számára elérhetővé válik az plusz teljesítmény.

Elon Musk és csapata még a hónap elején, a 35 000 dolláros alapmodell érkezésekor jelentette be, hogy egy sornyi frissítés vár a legolcsóbb Teslára. A Long Range hátsókerék-hajtású kivitel hatótávja 25 kilométerrel nő, míg a Performance modell végsebessége 250 km/óráról 260-ra ugrik. A plusz teljesítményt kivétel nélkül az összes Model 3 megkapja, így az alapmodell és a legdrágább Performance változat is.

A Tesla elárulta, hogy a korlátokat ezeknél az autóknál nem a fizika szabja meg, hanem ők. Igyekeznek úgy összehangolni a hajtásrendszert, hogy az a lehető leghosszabb élettartamot kínálja. Rengeteg teszttel bizonyosodtak meg arról, hogy ezzel a hozzáadott teljesítménnyel hosszabb távon sem „gyilkolják” az akkumulátort, a motorokat és a melléjük szegülő elemeket, így nyugodt szívvel élesítik a frissítést.

Nem mintha a legolcsóbb Teslának lenne miért szégyenkeznie. A gyártó oldala szerint már a legolcsóbb változat is 5,6 másodperc alatt képes 0-ról 60 mérföld per órás tempóra „szökkenni”, a dolláról forintba átszámolva 16 milliós áron megvásárolható Performance Model 3 pedig 3,2 másodperces, sportautókat megszégyenítő idővel büszkélkedhet. Ez pedig nem ámítás, ugyanis megesett már, hogy független teszten ez alatti időt, pontosan 3,18 másodpercet mért a stopper.