Muskék továbbfejlesztik a Sentry Mode-ot – érkezik a GPS alapú aktiválás

#1

Az egyre növekvő számú rongálások és betörések hatására a Tesla nemrég bevezette a Sentry Mode-ot az autóiba, amellyel igyekeznek megelőzni a hasonló bűntényeket.

A rendszer lényege, hogy az autó magától hesegesse el a gyanús alakokat. Elon Musk és csapata ezt úgy oldotta meg, hogy csak az autóban alapvetően megtalálható komponensekből gazdálkodtak. A méretes kijelző figyelmezteti a bekukucskálót, hogy az autó videóra veszi a történéseket, egy esetleges betörés esetén pedig maximális hangerőn kezd üvölteni a hangrendszer, a fényszórók pedig villogni kezdenek.

Musk, a Tesla vezére a Twitteren most azt is elárulta, hogy ez még egyáltalán nem a végleges változata a Sentry Mode-nak.

Jelenleg éppen azon dolgoznak, hogy ez a funkció is GPS alapúvá válhasson, vagyis az szerint aktiválódjon automatikusan, hogy hol hagytuk az autónkat.

Az autó természetesen nem kezdi majd el bújni a bűncselekmények statisztikáit, hogy megítélje, mely környékeken lehet szükség a plusz védelemre. Ez sem lenne összességében rossz ötlet, de ehelyett inkább hat egyszerűbb opció lesz felajánlva a tulajdonosok számára. A választási lehetőségek a következők lesznek:

  • Mindig – A Sentry Mode minden parkolásnál aktiválódik
  • Otthon kihagyása – A Sentry Mode az otthoni parkoláson kívül minden esetben aktiválódik
  • Munkahely kihagyása – A Sentry Mode a munkahelyi parkoláson kívül minden esetben aktiválódik
  • Mentett helyek kihagyása – A Sentry Mode az elmentett helyszíneken kívül minden esetben aktiválódik
  • Kérdez – Az autó minden parkolásnál megkérdezi, hogy aktiválja-e a Sentry Mode-ot
  • Kikapcsol – A Sentry Mode sosem aktiválódik

A legutolsó GPS alapú funkció éppen nemrég érkezett a Teslákba, ez pedig nem más, mint az automatikusan behajló külső tükrök, amik otthon vagy egy szűk garázshoz érkezve maguktól hajlanak be, vagy nyílnak ki. Emellett a Smart Air Suspensionnel szerelt modellek szintén a GPS-t figyelik, hogy hol emeljék meg maguktól az autó hasmagasságát.

1 Like