Musk: rekord negyedévet zárhat a Tesla

Egy, az Electrek amerikai villanyautós szaklap által elcsípett belső e-mail szerint a Tesla jó úton halad afelé, hogy rekord negyedévet zárjanak az értékesítésben. Elon Musk, a gyártó vezére írta azt az alkalmazottaknak tegnap este, hogy ha továbbra is az elmúlt néhány hét tempójában haladnak, túlszárnyalják az előző, 2018 negyedik negyedévében felállított 90 700 autós rekordot.

Erre bizony nagy szüksége van a Teslának, hiszen rengeteg pénzt veszítettek az idei első negyedéves periódusban. A Model 3 mondhatni komoly kavarodást okozott a gyártónál, hiszen az európai indulás nem volt zökkenőmentes, miközben a Model S és X eladások zuhanni kezdtek az új üdvöske hatására.

Rengeteg elemző arra számított, hogy ez nem javul majd a második negyedévre, ám az e-mail szerint a Teslának sikerül hamar mentenie a helyzetet. Két meg nem nevezett forrás is megerősítette, hogy Musk szerint már több mint 50 000 leszállított autónál járnak a negyedévben, és jó úton haladnak a 90 700-as rekord megdöntése felé. Ehhez elvileg arra van szükség, hogy innentől 1000 Model 3-as készüljön el naponta. A cél eléréséhez 10%-kal kell feljebb pörgetniük a gyártást, ám jó hír, hogy az elmúlt napokban már ezt is sikerült hozniuk.

A gyártó vezére gratulált az alkalmazottaknak a sikerért, és leírta, hogy ha keményen dolgoznak, sikerülni fog a rekorddöntés. Ezt természetesen az is befolyásolja, hogy milyen kereslettel néz szembe a Tesla a negyedév további részében. Az biztos, hogy a Tesla számár a tőzsdén is jót tenne a siker, hiszen a részvényeik több mint két éve nem voltak olyan mélyen, mint most.

2 Likes