Musk: Jól halad a V10-es rendszer - hamarosan kezdődik a szélesebb körű teszt

Elon Musk ismét nekikezdett válaszolgatni a felé repülő kérdésekre a Twitteren, és ahogyan az lenni szokott, ezúttal is megtudhattunk néhány részletet a Tesla következő fejlesztéséről. Most a V10-es szoftver volt a középpontban, amiről az elmúlt néhány hónapban szinte már minden lényeges információt megtudhattunk ugyanezen a csatornán. Maga a „beszélgetés” azzal kezdődött, hogy Musk elárulta, a fejlesztések nagyon jól haladnak, és hamarosan kiengedik a V10-es rendszert az early access flotta számára.
Ezzel bizonyára megérkeznek majd az első vélemények az olyan újításokról, mint az autón belüli karaoke, vagy a YouTube és a Netflix megjelenése az érintőkijelzőkön. A tulajdonosok nem véletlenül várják tűkön ülve az update-et, és mindenki reméli, hogy számára az elsők között jelenik majd meg a tizedik Tesla-szoftver.
Korábban volt arról szó, hogy a Full Self-Driving csomag régebbi vásárlói jutalomként bekerülnek az elsők közé, akik megkaphatják a frissítéseket, és több ilyen Tesla-tulajdonos is rákérdezett a főnöknél, hogy az early access flotta tagjaival egyszerre ők is tesztelhetik-e az új rendszert. Musk ezt nem erősítette meg, ezért úgy látszik, hogy velük egyszerre nem tesztelnek majd az FSD régebbi tulajdonosai, de ami biztos, hogy a publikus változatnál előnyt élveznek majd a megjelenésnél azok az autók, amelyekhez már régebb óta meg lett véve a teljes önvezetés.
Arról is beszéltek korábban, hogy az Autopilot fejlesztésével a Tesla időnként növelné a funkció árát. Erre is rákérdeztek Musknál, aki azt válaszolta, hogy a jelenlegi tervek szerint 2-4 hónaponta növekedhet majd a teljes önvezető csomag ára, annak függvényében, hogy a legutolsó árváltozás óta mennyit sikerült haladniuk a rendszerrel. A legfrissebb hírek szerint augusztus 16-án drágulhat legközelebb a Full Self-Driving.
Maga a V10-es szoftver megjelenésének dátuma továbbra is kérdéses, de a múlt hónapban Musk még arról írt a Twitteren, hogy augusztusban szeretnék a tulajdonosok többsége számára elérhetővé tenni az új rendszert, ezért bízunk benne, hogy még ebben a hónapban megjelenik a frissítés.
1 Like