Musk: Hamarosan jön a Netflix és a YouTube a Teslákba

Azt már tudjuk egy ideje, hogy a Tesla tervezi, hogy elérhetővé teszi a Netflixet és a YouTube-ot az autóik érintőkijelzőin, ám az amerikai márka eddig nem árulta el, hogy mikorra várható a streaming-szolgáltatások érkezése.
Elon Musk, a gyártó vezére most egy tweetben árulta el, hogy már nem kell sokat várni a két alkalmazásra. A dél-afrikai származású üzletember pontos dátumot egyelőre nem közölt, de a soron következő frissítések egyikében akár már meg is jelenhet a YouTube és a Netflix.
Musk továbbá elmondta, hogy valódi moziélményt nyújt majd a teslás filmnézés, köszönhetően a kényelmes üléseknek és az autóban körbe elhelyezett hangszóróknak. A két streaming-alkalmazás a tweet szerint is kizárólag csak akkor lesz elérhető az autókban, amikor azok parkolnak vagy töltenek.
A funkció fő célja egyértelműen az lenne, hogy a sofőrök és utasok így is elüthessék az autó töltésének idejét, ám az sem kizárt, hogy a későbbiekben, a teljes önvezető rendszer megjelenésével utazás közben is feloldják a két szolgáltatást.
Arról ezúttal nem esett szó, hogy az autókba épített internetkapcsolattal is lehet-e majd YouTube-ozni és Netflixezni a Teslákban, de a gyártó célként tűzte ki, hogy a lehető összes Supercharger töltőállomását felszereli wifivel, hogy az ott parkoló autósok korlátlanul böngészhessék a netet, vagy nézhessenek videókat akár egy külső eszközön, akár az autójuk kijelzőjén, amikor megjelennek az új alkalmazások.