Mostantól a Model 3-hoz is elérhető a Tesla CHAdeMO átalakítója

Örvendhetnek az amerikai Model 3 tulajdonosok, hiszen az amerikai autógyártó végre a legutóbbi modellje számára is elérhetővé tette a méretes CHAdeMO adapterjét. Az elektromosautó-gyártó lépése várható volt, hiszen az elmúlt hónapokban többször is jelét adták, hogy a Model 3 is kompatibilissá válik az átalakítóval. Tegnaptól már a legolcsóbb autójuk tartozékai között is megtalálható a CHAdeMO töltő, amellyel az eddiginél is több lehetőség nyílik meg a teslásoknak a töltésre.
Igaz, a CHAdeMO adapter csak a tulajdonosok egy kis részének jelent nagy örömöt. Az amerikai teslások többségének ugyanis bőven megfelel a gyártó saját töltőhálózata, ami egyébként gyorsabb is, mint a CHAdeMO töltők. Az árakról nem is beszélve, hiszen a telepített töltők többsége még drágábban is adja az áramot, mint a Tesla Superchargerei.
Mindenesetre azokon a területeken, ahol még nem megfelelő a Supercharger lefedettsége, örömöt okozhat a CHAdeMO adapter kompatibilitása a Model 3-mal. A Tesla 450 dollárért, azaz átszámolva 130 ezer forintért árulja az átalakítót, vagyis már az ára miatt sem érdemes minden ottani tulajdonosnak beruházni az adapterre.
Az amerikai Model 3-asok a **2019.24.1-**es firmware-től kezdődően kompatibilisek a CHAdeMO átalakítóval. Az európai modellek már alapvetően a CCS töltőszabványt használják, ezáltal a Superchargerek mellett sokkal több publikus töltési lehetőségük adódik, mint az amerikai Model 3-asoknak.