Model S szélvédőcsere ára, ideje?

Kinek mennyibe került, itthon(ha lehet) illetve a bécsi szervízben? Mikorra végeztek?

Keresd @Gyorgy_Zambelly

Írtam neki privátot jópár napja.
Nem válaszolt, ezért kérdezgem így is.

Akkor adok egy válasz magamnak, hátha másnak is hasznos lesz.
carglass.hu-tól befutott egy 264 000Ft-os ajánlat.

Hamarosan megyek a bécsi szervízbe, ott csináltatom meg. Majd azt is megírom ott mennyi lett a vége!

1 kedvelés

A Bécsi szervízben ugyen segítőkészek voltak, de Szélvédőt nem cserélnek :confused: Ezt a feladatot egy külsős, Tesla Approved karosszériás végzi, bécsebn de egy másik helyen. Velük nem vették fel előre a kapcsolatot, így ez most elmaradt :confused:

Ez eléggé kellemetlen volt, hiszen két hónapos előjegyzés után verekedtem be magam a reggeli csúcsban a nyolc órai időpontra … amiben az élő közlekedési térkép és a Model S sokat segített!

Ugyanakkor, maga a szervizlátogatás hasznos volt, hiszen készségesen megmutatták az autó szervizmultját, illetve szervizelték a napfénytetőt (EUR 40). A szervizes jelezte hogy ahogy mozgatta az autót rendellenes hangot hall a hátsó hajtásból, amire garanciás cserét ajánlott egy őszi, 160 ezres nagy szervíz keretében (EUR 300 - 400).

Alapvetően jó döntés volt a hivatalaos szervíz felkeresése, maga az utazás sem volt gond a navigációval (5 - 8 óra között, Tatabányáról), bár az elmaradt szélvédőcsere azért bosszant.

Ugyan megadták a bécsi karosszériás cég elérhetőségét ( http://kfz-zeiler.at/ ), de szerintem felhívom a carglasst, hogy jöjjenek ki házhoz. Folyt köv.!

1 kedvelés

Köszi a frissítést, szomorú hogy a hivatalos szerviz nem foglalkozik vele. Előre ezt telefonban nem tudták megmondani, vagy nem kérdeztél rá?

Nem telefonáltam, miért kellett volna? Megírtam mit kérek, feketén fehéren. Simán válaszolhattak volna…

Az enyhítette azért a csalódást, hogy amíg vártam el tudtam vinni egy Model 3 P-t hosszabb próbakörre :smile:

Végre elkészült a szélvédőcsere!

@Gyorgy_Zambelly ajánlásával az autouvegek.hu szállította az üveget és végezte telephelyükön (BP, XI-ker) a cserét. Több körben egyeztettünk, hogy biztosan a jó üveg kerüljön be. Az esetemben az alap (nem kamerás, nem fűtött ablaktörlős) üveg 151 900Ft-ba, a csere pedig 27 000Ft-ba került. Kb. két óra alatt végeztek, és mivel csak evvel foglalkoznak, profin dolgoztak; nem jelentett problémát a ritka tpus sem.

Gyakorlatilag így a vásárláskor már meglévő hibát négy hónap és majd 9000(!)km után sikerült javíttatni. A szélétöl induló repedés lassan növekedett, de nem volt kritikus.

2 kedvelés