Model S most vagy Model 3 tavasszal?


#1

Holnap elhozhatok egy használt, első generációs S85-öt, vagy várjak még pár hónapot és vegyek egy valamivel drágább (+6m), friss ropogós Model 3-mat? Ez itt a kérdés!

A hely miatt inkább a Model S, a vezetési élmény, frissebb rendszer, nagyobb hatótáv miatt viszont a Model 3. Még három év gari lenne a Model S-re, illetve ingyenes tötés, ami azért nem rosz, de azért csak egy öregedő technika. Bár, ma megnézve az autót, nem igen tudtam mibe belekötni. Az ár különbség nem igazán lényeges, az elkövetkező pár hónapban megkeresem. Addig is van mivel járni, szóval az sem gond.

Dönteni kellene :wink:


#2

Megpingetem neked Atillát, aki a Handrás videóiban van, szerintem reggel majd válaszol neked. @teslasok,

Ettől függetlenül az ingyen töltés azért elért vonzó, bár nyilván akkor jó ez, ha sokszor eljutnál Tesla chargerekig. Én egyébként a Model 3-at választanám az élmény miatt. Azt nem hogy, hogy milyen AutoPilot van az S85-ben. Régi nem?


#3

Nincs benne AP, két évvel kkorábbi model annál. Nem is izgat, nem autózom csak ha kedvem van, vagy nyaralni megyek akkor meg nem terhes a vezetés, sőt :wink:

Talán ez is rontja nekem a Model 3 ár/érték arányát…

Igazából az billentene jelentősen a Model 3 irányába, ha tudnám hogy itt magyarországon ki finanszíroz Teslát. Mivel céges, lizingbe jó lenne legalább az AFA egy részét letudni az árból. Gondolkodok most abban is, hogy Ausztriába megrendeltetem egy barátommal tőle pedig megveszem fél év mulva papiron is(persze előtte is én fizetem).


#4

Szerintem a Model S jó döntés, és bármikor eladhatod, ha már nem szeretnéd.
Ami még nem elhanyagolható az ingyenes Supercharger


#5

Lefoglalóztam ma, péntek reggel megyek érte!!!

Már majd három éve vezettem utoljára S-et és X-et, így a mai menetpróbán nagyon kellemes volt újra érezni: Igen, nekem egy ilyen autó kell! Hangtalanul, azonnal és hátul hajt.
Egy X5 40d-ből ülök át, ami nem lassú, de az S85 nem lesz visszalépés.

Még hármat kell aludni :smiley:


#6

Gratulálok!
Kérünk majd képet.