Model 3 P Akksi kapacitás talány - Az elveszett kilométerek nyomában - :)

Sziasztok! Esetleg valaki tud segíteni?! Létezik hogy a Model 3 P - m akkumulátora 2 hónap után elég sokat veszít a kapacitásából? Vagy én tettem tönkre ?! :face_with_monocle: :face_with_monocle:
Mostanában ha maximumra töltöm akkor az eddigi 499 km helyett most 485 km-nél kiírja hogy töltés befejezbe.
Ha 90 %-ra töltöm akkor pedig 450 km helyett mostanában csak 435 km - hatótávig tölti.
Itthon töltöm szinte mindig a saját fali töltőjén!
Kezdjekl aggódni, vagy lesz még esetleg rosszabb is?! :joy: :joy: :joy:
Ja 12.000 Km - t mentem eddig vele, ha ez számít!

Köszi előre is a válaszokat!

Nekem is volt ilyen kb hasonlo km-nel jarok. De visszamegy. Szerintem a toltesnel is valamennyire szamit a toltest megelozo fogyasztas, amikor szamolja a max toltesi hatitavot. Szoval ha nyomod neki kemenyen toltes elott, akkor sztem elkepzelheto h kevesebbet becsul max akksira. Aztan meg ha nem, akkor majd tobbet - legalabbis en ezt tapasztaltam. Szerintem nem kell izgulnod.

Sot - hetvegen feltoltottem maxra trip elott este, 485re toltott fel, majd amikor beultem reggel mar 495ot mutatott. Szoval sztem ez valami matek para, nem hw :slight_smile:

Szia! Ez egész biztosan az átlagfogyasztásból adódik. Én már ezért régóta a %-t nézem, és még így is vannak különbségek. Hidegben pl. “kisebb az akksi kapacitása”. ill. az elfogyasztott kWh sem passzol egészen az átlagfogyasztás és út szorzatával. Szóval nem szentírás, amit a műszerfalon látsz. Azért ha nem szükséges, jót tesz ha nem 100%-ra töltöd.

2 kedvelés

Szia!
Nálam 40 000 km után, 486 a max. Ez teljesen normális.

1 kedvelés

nálam M3P: 100% 499km 90% 435km…

Ez szomorú :frowning:

és miért is?! a kocsi nem közlekedik 140-170km//h alatti sebességgel…

Peti!nem ismerek Rad!akkor cserelj labat))))))

Én úgy látom, hogy a Tesla 15 kWh/100 km-es fogyasztással kalkulálja a hatótávot. Ha az átlagod magasabb ennél, mert mondjuk sokat mész autópályán akkor kisebb hatótávot ír a monitor, bár nekem a kis akkumulátor töltöttséget jelző ikon feletti km nem igen változik ettől, csak az Energy Charton jelzett hatótáv ingadozik, de az nagyon.