Model 3 napfénytető

Kedves Teslások!
A napfénytető 35°c melegben, tűző napsütésben, 1-2 óra vezetéskor nem zavaró?
A válaszokat előre is köszönöm.
Aki tud válaszoljon. Fontos lenne.
Üdv. Mindenkinek.

Üdv, nagyon is izzasztó, nekem teljesen üveg a tetőm, télen-tavasszal-ősszel csodálatos, de nyáron?! Tűz forró, szinte hozzáérni sem lehet. Valamit ki kell találni rá, mert a fólia kevés, a klímát meg terheli folyamatosan!

Nyáron kiég az agyad,
Mint egy cabrio szauna
télen meg sapkat kell húzni ugy nyomja be a hideget.

Köszi. Nagyon hasznos amit mondotok. El gondolkodtató.

Fóliát már ragasztottál fel? Vagy hallottad, hogy kevés? Olvastam "tükör"fóliáról amit kívülre kel fel ragasztani és belülről továbbra is ki látni. Ez nem lehet jó megoldás?
Üdv. Tibor

A tető belső oldalán van hővédő fólia, de nem sokat ér! Kívülre nem akartam semmi olyat “felrakni” ami nem gyári. Még azon is gondolkodtam, hogy nyárra a kárpit és a tető közé készítek egy vékony kárpitozott fa lemezt, ami kívülről nem látható, belülről pedig megegyezik a belső kárpit színével, csak beépíteni lesz macerás!

Nekem a belső légterelés úgy van beállítva, hogy folyamatosan felfelé megy a hideg levegő, 5-6óra vezetés sem probléma nyáron…

Akkor van gond, ha kozel van a fejed a tetohoz. En magas vagyok, nyaron igyekszem egy kicsit jobban ‘fekudni’ az autoban. Felmelegszik a teto, mert elnyeli a hosugarakat. Menet kozben annyira nem gaz, mert a menetszel huti, de csucsforgalomban, delben problema. En vettem az aliexpess-en egy oda rakhato halot, valamit segit, cserebe ronda, leszedtem. A folia belulre nem ho, mert ugyanaz lesz, raadasnak ha ragasztott az uveg, meg is repedhet. Kivulre jo lenne, de cserebe szinten ronda, plusz elobb utobb letepi a szel. Osszessegeben nem annyira zavaro.

Lehet rendelni napfénytető alá árnyékolót.
Kb mint egy szúnyogháló acél keretre feszítve.
Mint amit hátsó ablakra szoktak tenni a gyermek védelme érdekében
Nos én ezt használom, s rendszeresen járok 1400-2000 kilométereket. Probléma nélkül.
Hátrány: persze ki sem látsz annyira, ha fel van rakva. Keresd: aliexpress, amazon…stb.

1 kedvelés

Szerintem embere válogatja, láttam youtubert aki felrakta a megrendelt belső uv meg napfényvedőt és közben patakokban folyt róla az izzadtság.

Én most a nyaralásunk alatt levezettem 7300 km-t, főleg 30+ fokban és egyszer sem zavart, sokszor (főleg amikor az autó a napon állt) a kezemmel bent és kint is csekkoltam hogy milyen meleg, persze kint tojást lehetett volna rajta sütni, de bent semmit nem éreztem belőle. Pedig volt hogy azt írta az autó hogy 38+ fok van kint. Indulásnál 4 ablak lent, utána ment a klíma.
Volt olyan nap amikor 13,5 órát ültem bent a kocsiban, volt hogy 6 órát, vagy 12 órát, mindig nappal.

Azért figyeltem hogy mennyire zavar, mert nem akartam feleslegesen 50 eur-ért megvenni ezt a kiegészítőt, a 3-4 hét nyári nyaralás miatt. Főleg mert mióta vasárnap óta itthon vagyunk, itt esik és 15 fok van. Elég nagy váltás, ma pl a 21 fokra állított klíma jó meleget adott :smiley:

Fogyasztás 16,7 kWh/100 km (bc alapján)
https://Tronity.io alapján 18 kWh/100 km

Nálunk 1-1x a gyerekek panaszkodtak, de nekik oldalról tűzött be a nap.
Egy fokkal letekertem a klímát és megoldódott a gondjuk. :wink:

Én ezt a terméket néztem egyébként

Köszi mindenkinek a választ. Több válaszból könnyebb dönteni. Már majdnem id 3 at vettem. Ezek szerint egyén függő. Egyébbként olvastam karc álló külső tükör fóliáról. Nem túl drága és vízzel kell felrakni, nem ragasztós. Lehet hogy rendelek belőle(0,5X2m) kb 4500 Ft. Én túrázni szeretnék az autóval (most leszek nyugdíjas). Mégegyszer kösz’ a sok válasz.
Üdv. Mindenkinek.

1 kedvelés

Helló, én is “szúnyogháló” szerű megoldást tettem fel. Szépen illik a kárpithoz, nem zörög, nem lötyög.
Még nyár elején rendeltem az Amazon-ról, lehet, feleslegesen, de ezzel viszont teljesen probléma mentes a napsütés. Viszont szeptemberben leveszem és gyönyörködök majd a kilátásban.
:grinning:

1 kedvelés