Model 3 EU vagy USA?

#1

Sziasztok!

Gondolkozom egy Model 3 vásárláson, csak nem tudom melyik éri meg jobban? Itthon ez ugye kb 21 millió forint. Ausztriában 50.000 euró. USA-ban ugyanez jóval olcsóbb.

Érdemes-e az USA-ból hozni kocsit, és akkor ugye európaivá alakíttatni. Van rá garancia?

Mennyibe kerülne mondjuk honosítani, Illetve minden működni fog?

#2

Szia,

Sajnos a Model 3 EU-ra való átalakítása egyelőre nem megoldható.
Még vizsgáztatni is igen nehézkes lenne, és a 3 fázisú töltés biztosan nem lesz elérhető.
A garancia nem érvényes rá, ha áthozzuk amerikából.
Így a javaslatom az, hogy nem nagyon érdemes csupán spórolásból ebbe belefogni.
Biztosan eljön az az idő, amikor meg fogjuk tudni oldani a megfelelő minőségű átalakítást,

3 Likes
#3

Amerikában bagóért kaphatóak kisebb-nagyobb sérüléssel rendelkező Model 3-asok, (illetve egyebek is). Kérdés, hogy egy roncs behozatala, megjavítása, európai átalakítása, forgalombahelyezése mennyi költség? Vélhetően csak akkor éri meg, ha nagyon bagóért adják.

Esetleg európai törött autó behozatala mennyire reális? Én nem ismerem az autó behozós “szakmát”, így ha van valakinek tapasztalata, ossza meg kérem.

Elhatároztam én is egy Model 3-at fogok venni, csak még kérdés, hogy mikor lesz elérhető, és milyen áron? Támogatást kap-e Magyarországon ,stb…

#4

Itt a gond nem az, hogy pénzügyileg mik a buktatók. Európából magyarba behozni sérültet, majd kijavítani itthon nagyon nehéz, mert kevés szervízt tudok elképzelni, akik foglalkoznak Tesla autóval. Márkaszervíz meg ugye nincs is.
Én azt javaslom, hogy egy jó állapotú használttal sokkal többet ypórolsz hosszú távon, mint egy töröttel. Függetlenül persze attól, hogy honnan hozod be.
A törés jellegétől, egy elektromos autón is számos olyan dolog sérülhet pluszban, ami miatt a javítás egy rémálommá válhat, még ha nem is anyagilag értve.
Törött autót venni, minden esetben olyan, mint mikor 19-re lapot húzol. De ezt majd aki jobban érti, az el tudja jobban magyarázni.

1 Like