Model 3 emelőadapter gumipogácsa - nektek honnan van?

Sziasztok!

Az itteni tippet követve a Mozgógumissal próbálkoztam egy téligumi cserére. Azzal kezdte, hogy akkor adjam a gumipogácsákat, mert eddig minden Model 3 tulaj azzal a kezében várta… Viszont nekem ilyen nincs és a forgalmazónk is megerősítette, hogy ez nem tartozéka a kocsinak és neki nem is kellett a gumicseréhez (AKH-ban). Egyébként a User Manual sem említi.

Szóval két kérdés. Egyrészt, most akkor ez kell vagy nem az emeléshez? Illetve, főleg ha igen, akkor nektek honnan van? Csak simán valahol vettetek 3rd party verziót - látom hogy van kismillióféle - vagy van akinek tartozék volt?

Köszi a segítséget előre is!

Üdv,
András

ps: amúgy az eddigiek alapján én is ajánlom a Mozgógumist, korrektnek tűnik hogy nem állt neki kísérletezni a kocsimon…

Épp ma rendeltem:

A gumisoknak szokott lenni az emelőhöz gumibakjuk. Neki nem volt?

644513_400x400

Elmentek a Dehatlonba, és vesztek jégkorong labdát. Legolcsóbb, legegyszerűbb

2 kedvelés

Sziasztok!

Köszi szépen a válaszokat mindenkinek! Nem vagyok biztos benne, hogy mi a tanulság, de azért megosztom, hogy az én esetemben mi lett végül a “megoldás”, ha valaki később rátalál erre a threadre.

Felhívtam a MOM-os gumiszervízt és megkérdeztem, hogy ők vállalnak-e, szoktak-e csinálni Teslát és kell-e ilyen gumipogácsa. Azt mondták, hogy persze, ugyanolyan a Tesla mint bármi más és szoktak csinálni ilyet külön alkatrész nélkül, vigyem csak nyugodtan. Így is lett, egy nagyon rendes gumis meg is mutogatta, hogy valóban, lényegében olyan az emelőjük, amilyet Zsolt linkelt és hogy a Tesla alján az a rész ahol emelni kell az lejjebb van mint a környező részek, és minden rendben lesz.

Hogy végül minden rendben lett-e vagy sem, azt mindenkinek a vérmérsékletére bízom, nézzétek meg a csatolt fényképet, így nézett ki a kocsi alja a művelet után. Látható, hogy az emelő gumibetét bizony hozzáért az aksi aljához az emelés közben. De az is látható, hogy nincs semmi sérülés vagy deformáció, épp csak a kosz jött le a gumi mintájában, nyilván az erő nagy része a jó helyen adódott át. És a kocsinak sincs semmi baja azóta sem. :slight_smile:

Szóval ez a történet, én asszem be fogok ruházni tavasz előtt egy készlet pogácsára, de azért enélkül is leginkább túléli a kocsi…