Miért drágább a model 3 mint a model s?

Sziasztok, az miért van hogy a tesla oldalán a model 3 újonnan olcsóbb mint a model s, de használtautón meg a model 3 drágább mint a model s?:smiley:

Szia!

gondolom hasznaltauton gen1-es model s-t neztel ami lehet 6-8 eves is.rengeteget fejlodtek ennyi ido alatt a teslak!es termeszetesen felszereltsegfuggo is.az akku mereterol es tipusarol nem is beszelve!Egy nagyobb erteku autonak nagyobb az ertekvesztese is.a model 3 nem igazan tud jelenleg az ertekebol vesziteni hiszen amugy sem mondhato draganak a szegmensben, meg egy belsoeegesuhoz merve sem!Soktenyezos kerdes!

udv
Bence

1 kedvelés

Ha meg pl. a német használtautós oldalakon nézed a model 3-at, az meg ott azért drágább mint a tesla oldalán, mert külföldre mennek el, a dánok veszik, magyarok, mostanában sok megy Romániába is.
Az újakra németeknél még jön egy 6.000 EUR visszaigényelhető támogatás is. Szóval sokan 1-1 negyedév végén akár keresnek is rajta hogy új Model 3-at vesznek (tesla pl. ad free supercharger km-t, vagy szett téligumit, decemberben elég jó akciók voltak, a használt meg elment Dániába).