Mégsem kap ráncfelvarrást a Model S és Model X

Már jópár hónapja az a pletyka járja, hogy a Tesla egy komolyabb frissítésen dolgozik a Model S és Model X autóihoz. Több külföldi szaklap is arról cikkezett korábban, hogy megbízható források szerint idén az amerikai elektromosautó-gyártó új beltérrel és néhány külső változtatással ruházza fel a két korábbi modelljét.
Elon Musk, a gyártó vezére azonban tegnap a Twitteren egy kérdésre válaszolva árulta el, hogy nem érkezik komolyabb frissítéscsomag a két modellhez. Musktól azt kérdezték, hogy mikor érkezik a frissített Model X, amire az volt a főnök válasza, hogy „nem lesz frissített Model X”.

There is no “refreshed” Model X or Model S coming, only a series of minor ongoing changes. Most significant change in past few years was to use high efficiency Model 3 rear drive unit as S/X front drive unit. That went into production 3 months ago.

— Elon Musk (@elonmusk) July 9, 2019

Mint kiderült, kisebb változtatások lesznek a két villanyautón, de az a ráncfelvarrás, amire vártunk, nem érkezik meg. Idén legalábbis szinte már biztosan nem.
Musk megemlítette a három hónapja bevezetett hajtásláncon tett változtatást, amelyben a Model 3 motorja került a Model S és Model X hátsó tengelyére. Mint kiderült, ez a legnagyobb újítás, ami a két autóhoz érkezett idén.
A Tesla rajongói és a szakértők azért is várták a frissítést, mert a Model 3 érkezése óta megcsappant a kereslet a két drágább autóra, amelyeken egyébként nagyobb profitot szakítana a Tesla. Úgy fest, hogy az amerikai cég kalkulációi alapján jelenleg jó úton haladnak a Model 3 gyártásának felfuttatásával, és egyelőre nincs szükség rá, hogy még kecsegtetőbbé tegyék a két drágább modellt.