Mégsem érkeznek a légrugók és az adaptív felfüggesztés a Model 3-hoz

A korábbi bejelentésekkel ellentétben a Tesla egyelőre nem vezeti be az adaptív felfüggesztést a Model 3-ba – jelentette be Elon Musk a Twitteren. A gyártó vezére 2017-ben, a modell indulásakor még arról beszélt, hogy fél éven belül megjelenik a duplamotoros változat, amelyben egyúttal ennél a modellnél is debütál az elektronikusan állítható futómű, ám a kétmoros Model 3 fél évet késett, a légrugók pedig nem érkeztek a csomag részeként.
Ennek oka egyértelműen a rengeteg gyártási nehézség volt, amellyel a Teslának szembe kellett néznie a Model 3 indulásakor. A márka az eltervezettnél jóval lassabban tudta felpörgetni a termelést, ám szerencsére mostanra úgy fest, hogy jó úton haladnak. Ennek azonban áldozata is volt, hiszen a gyártó több változatot is kényszerű volt levenni a palettáról a jobb számok érdekében, ráadásul vélhetően emiatt nem érkezett meg egyelőre az adaptív futómű sem.
Musknál a népszerű közösségi platformon kérdeztek rá, hogy mi a helyzet a légrugókkal, amelyre a gyártó főnöke egyszerűen felelt:
„Jelenleg nincsenek tervben a légrugók a Model 3-hoz”
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a Tesla később ne vezetné be ennél a modelljénél is az adaptív felfüggesztést. A Model S és Model X tulajdonosok egy ideje már élvezhetik az extra előnyét, amely a kényelem mellett többek között nagyobb hatótávot is eredményezhet a hasmagasság átállításával. Tavaly ráadásul ki is szúrtak teszt közben egy Model 3 prototípust, amelyben már légrugók dolgoztak. A Teslának most egészen egyszerűen fontosabb feladatai is vannak, mint az adaptív felfüggesztés tökéletesítése a Model 3-nál.