Megjelent a frissített Tesla Model 3

A cikk eredetileg itt jelent meg: https://hirek.teslasok.hu/megjelent-a-frissitett-tesla-model-3/

Hivatalosan is megjelent a Teslánál a frissített Model 3-as, amely magasabb hatótávolsággal, fokozott teljesítménnyel és néhány külső és belső újítással kecsegtet a korábbi változatokhoz képest. A gyártó úgy látta, hogy egy nagy leleplezést nem érdemel a kisebb ráncfelvarrás, így csendben vezette be az online dizájnstúdiójába a kisebbik szedán új változatát. A hatékonyságbeli fejlesztéseknek köszönhetően a…

1 kedvelés

Arrol van info, hogy mitol javultak az ertekek? A futesrendszer atalakitasat ertem, de a wltp adat a regin is csak ugy mukodott, ha nem nagyon hasznaltad. Plane a gyorsulas? Uj software-t kapott, amit a regiek nem?

Szerintem hardveresen változtattak, mert amit szoftveresen meg tudnak oldani, azt kigördítik a többi autóra is. Nekem többször javult az elmúlt egy évben az autóm, mióta 2019 decemberében átvettem a Model 3 Longarange AWD-met akkor 472 km hatótávval (72 kWh aksi). Szerintem az aksi kapacitásába növeltek valamit, de én nem láttam kWh adatokat egyenlőre.

Ok…és a gyorsulás?
Az software-s kérdés.

Az elmúlt egy évben egyszer szoftveresen javítottak a gyorsuláson is. Ha jól emlékszem akkor átvételkor hivatalosan 4.9s volt a százas sprint aztán egy upgrade után ez 4.6s lett és most is ajánlja az app 1800 euróért a követklező lépést, tehát még a 2019-es dual motoros változat is szoftveresen javítható lenne. Lehet, hogy ezt most eleve adják, nem tudom…

Bevallom, nekem ez a lépés nagyon nem szimpatikus. A vásárlás mellett az egyik érv az volt nálam, h az apple-hez hasonlóan amíg a vas engedi, megkapják az autók a frissítéseket. Eddig így volt. Persze, lehet, hogy most is így lesz, de azért megtisztelhetné a Tesla a neki bizalmat szavazó vevőit azzal, hogy kommunikál.
Azért nem ‘S’-t rendeltem 1 éve, mert azt gondoltam, hogy egy évtizedes konstrukciót fel fognak frissíteni, nem szeretnék egy hirtelen ‘értéktelenedést’. Erre, felfrissíti a model3-at, amit a fűtésrendszer esetében logikusnak is érzek. De a belső/külső design? Lett egy régi/új kocsi …
Lássuk be a hőszivattyúnak a wltp adathoz nem sok köze van, mert a megközelítéséhez annak használatát mellőzni kell… tehát a javulás software-s. Szerintem.
Az, hogy vegyek meg 1800 euro-ert egy csomagot, amit a mostani vevők ingyen kapnak… nos, remélem nem így lesz, mert akkor a Tesla is beállt abba a sorba, akik miatt ‘Hope’-nak hívják a kocsimat… :slight_smile: