Megérkezett: itt a vonóhorog a Model 3-hoz és a CCS átalakító a Model S-hez és X-hez

Fontos frissítéseket vezetett be tegnap este a Tesla, hiszen a Model 3-hoz, S-hez és X-hez is érkeztek régóta várt tartozékok. Az amerikai autógyártó legolcsóbb villanyosa vonóhoroggal gazdagodott, míg a két régebbi versenyző egy töltőátalakítót kapott, aminek biztosan örülnek majd az európai tulajdonosok.

Model 3 vonóhorog

A vonóhorog kérdése már az első bemutató után elkezdte érdekelni az előrendelőket. A Tesla hivatalosan nem árulta el, hogy mi a terve, ám számítottunk rá, hogy vontathat majd a Model 3, hiszen a Tesla egyszer lebukott, miközben a vonóhorgot tesztelte.

A gyártó tegnap este frissítette az európai oldalát, amivel végre felkerült a várva várt opció. A német konfigurátorban 1060 eurót, vagyis átszámolva közel 350 ezer forintot kér a Tesla az extráért. Hivatalosan 910 kg-ot vontathat a Model 3 a leszerelhető vonóhoroggal. A jelenlegi tulajok számára rossz hír, hogy ez csak az új autókra rendelhető meg, és a jelenlegi Model 3-asokra sajnos nem lehet utólagosan felszerelni a vonóhorgot.

Model S és X CCS átalakító

A két korábbi modellhez érkező CCS átalakítóról is hallottunk már híreket, illetve fotókon is láttuk már az adaptert.

A Tesla ma bejelentette, hogy a május 1-től gyártott Model S-ek és Model X-ek fel lesznek készítve a CCS oszlopokon való töltésre, az általuk forgalmazásba kerülő CCS adapteren keresztül. Ezt látszólag nem tudta szoftveresen megoldani a Tesla, vagyis a korábban gyártott autókat csak alkatrészcserével lehet majd felkészíteni a CCS villámtöltésre. Az adapter 170 euróba kerül majd az új vásárlóknak, a korábbi Model S és X tulajdonosoknak pedig 500 euró fejében szereli be a Tesla a CCS villámtöltési lehetőséget. Utóbbi magába foglalja az adapter árát is, az átalakításokat pedig már júniustól vállalja a Tesla.

Ez az újítás is csak az európai Tesla-oldalakon jelent meg egyelőre, vagyis az Egyesült Államokban vásárolt villanyautókkal még nem tiszta, hogy mi lesz a gyakorlat. A Tesla egyik szóvivője elmondta, hogy biztosítják a tulajdonosokat arról, hogy az összes észak-amerikai autójuk fel lesz készítve a helyi jelentős szereppel bíró töltőhálózatra, ám bejelentés nem történt.

1 Like