Megérkezett a várva várt 35 000 dolláros Model 3

#1

Beteljesedni látszik a Model 3 kínálata, ugyanis a Tesla tegnap késő este végre bemutatta a legkisebb hatótávval szerelt, 35 000 dolláros változatot. Ezzel együtt új beltéropciók is érkeztek, amelyek szintén a költségcsökkentés jegyében születtek. Lássuk, hogy mit kapunk akkor, ha a lehető legkevesebbet fizetnénk egy új Tesláért.

A hátsókerék-hajtású Standard Range változat az előre beígért 350 kilométeres hatótávot, illetve 5,6 másodperces 0-ról 96 km/órára való gyorsulást kínálja. Az elektromos száguldás végsebessége ezesetben 210 km/óra. Ez fölé érkezett egy Standard Range Plus megnevezésű akkumulátoropció is, 385 km-es hatósugárral, három tizeddel jobb gyorsulással, és 15 km/órával több végsebességgel.

Ehhez a két akkumulátoropcióhoz szegül két teljesen új felszereltségi szint is. Az alapmodell manuális ülésállítással, gyengébb hangzással és szegényesebb középkonzollal érkezik. Emellett ez az egyetlen szint, amelyben egyáltalán nincsenek fűthető ülések. A Standard Range Plus változat ezzel szemben elektromos ülésállítással, jobb sztereóval, LED-es ködlámpákkal és két okostelefon dokkolóval érkezik. Ezesetben már prémium üléseket kínál a Tesla, amelyek közül a két első fűthető is.

A prémium felszereltség, csak a közepes és hosszú hatótávval szerelt modellekben érhető el, melynek részeként a legjobb hangzást, jobb navigációt, zenei streaming szolgáltatásokat és webböngészőt, illetve beépített garázsnyitót is kapunk a Model 3-ba.

Az új változat a bejelentés óta rendelhető a Tesla weboldalán, a szállítások pedig négy héten belül megkezdődnek az Egyesült Államokban. A gyártó továbbra is a várólista élére engedi azokat, akik előre letették a foglalót a Model 3-ra, de nekik minél hamarabb le kell adniuk a rendelésüket a Teslánál. Elon Musk elmondása szerint Európában 3-6 hónapon belül lesznek rendelhetők az új alapváltozatok.

3 Likes