Megérkezett a 2019.16-os Tesla-szoftver

Újabb szuper funkciókkal bővítette a szoftverét a Tesla. A legfrissebb OTA frissítéssel ugyanis az amerikai gyártó egyszerűbbé tette a Sentry Mode aktiválását, alakítottak az autót és környezetét kijelző grafikán, egyszerűbbé tették a jövőbeli frissítéseket és okosabbá tették a sebességhatár kijelzését is.

A 2019.16-os szoftver bizonyos régiókban már kezd elérhetővé válni, a szerencsések pedig beszámoltak róla, hogy mikkel újított a Tesla.

A frissítés után, ha leparkolunk egy Teslával, akkor automatikusan megjelenik a Sentry Mode ikonja. Erre koppintva azonnal bekapcsolhatjuk vagy kikapcsolhatjuk az autónkat figyelő őrszemet.

tesla-model-3-driving-visualization

Az is beállítható, hogy a Sentry Mode automatikusan aktiválódjon parkolásnál. Ezesetben kizárhatjuk az olyan helyeket, mint a munkahelyünk, az otthonunk vagy a kedvencek közé mentett helyek. Ezt a Controls > Safety & Security > Sentry Mode menüben állíthatjuk majd be.

A Sentry Mode bekapcsolásának újításai mellett frissült az autót mutató grafika a kijelzőkön. A virtuális kamera mostantól a sebesség és a környezet hatására közelebbről vagy távolabbról mutatja az autót a képernyőn, hogy jobban felismerhető legyen a környezet. Az autópályán való vezetés közben természetesen a lehető legmesszebbről látjuk a saját Teslánk, hogy minél több dolog férjen egyszerre a kijelzőre.

Egy automatikus frissítési lehetőség is érkezett, amellyel a Teslák azonnal megkapják az új szoftvereket, amint azok elérhetők a számukra. Ezt a beállítást a Controls > Software > Software Update preference > ADVANCED menüben találjuk majd meg.

Mindemellett pedig javult a sebességhatár kijelzésének pontossága is. A Teslák ugyanis innentől figyelembe veszik a kiegészítő szabályokat, és a megfelelő limitet jelzik olyankor is, ha az adott útszakaszra más szabály vonatkozik napszaktól vagy időjárástól függően.

1 Like

Meg is jött az AP0-s kocsira a 2019.16.1.1.
Lehet hogy ez már az akkuvezérlés frissítés a régebbi autókra?!
Sajnos nem vagyok az autó mellett hogy megnézzem a release note - öt…

Nekem ma jött meg a frissítés, és ennek a verziója 2016.16.2. Ha jól sejtem akkor az általad említett frissítés az autopilot butítást hozta a régebbi S és X autóknak.

A 2016.16.2 hozza a fent említett dolgokat. Érdemes lehet kiemelni, hogy a frissítés után újra kell programozni a kapunyitókat, mert azzal kapcsolatosan is változtattak valamit. Egyben mostmár több változatot támogat.

Tegnap megjött a 2019.16.2. Az előző 1.1 ben már be lehetett állítani hogy gyorsítva kérem a frissítéseket, innentől nem lutri hogy ki mikor kapja meg a legfrisseb verziót.

El kell húzni a csúszkát a Software menüben balra, és ha a kocsi WiFi-vel fedett helyen áll, akkor már húzza is le a legújabb verziót, ahogy a fent postban írva vagyon.

Nekem nem hozott változás sem a leírásban eltérést az 1.1 végühöz képest.

Hajnalban kaptam az updatet 2019.16.2 73d3f3c ment fel, ma volt időm kicsit próbálgatni, a vizualizációs zoomolgatós része nagyon tetszik, Kb. 2.5x akkorában mutatja az autó körüli környezetet, mint korábban. A párhuzamos parkolást mintha gyorsabban végezné, mint eddig. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszeren is finomítottak, de azt általában nem használtam, azt hiszem, ezután se fogom.

Sziasztok! Nekem az autopilot butitàsa nagyon nem tetszik! A koràbbihoz kèpest rengetegszer kell most a kormànyhoz èrni!

Welcome to the jungle…
Izé…
To the EU.
:frowning: