Már Model 3-asok mozognak a kínai Gigafactory 3 gyártósorán

Rengeteg figyelmet kap a kínai Tesla Gigafactory 3, amelyet mondhatni elképesztően gyorsan húzott fel a Tesla, és amelyben heteken belül már meg is kezdődne az autók gyártása. A kevesebb, mint egy év alatt felhúzott üzem egyik érdekessége, hogy ez lehet az első olyan elektromosautó-gyár Kínában, amely teljes egészében külföldi kézben van. A Teslának pedig hatalmas tervei vannak a Gigafactory 3-mal.
Persze sokan nem hisznek benne, hogy az amerikai cég időben be tudná üzemelni a gyárat, ám a Tesla igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy elszomorítsa a kételkedőket. Arról már szivárogtak ki képek korábban, ahogyan alakulnak a gyártósorok a kínai Gigafactory-ban, ám a legfrissebb fotókon már konkrétan Model 3-as vázak futnak a sorokon.
Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a karosszériák helyben készültek-e, vagy importálták őket a tesztekhez, de egyáltalán nem kizárt, hogy a fotókon az első Kínában legyártott Model 3-asokat láthatjuk. Elvégre az eddigi információk alapján a Gigafactory 3-ban már megvannak a szükséges gépek és berendezések ahhoz, hogy legyártsanak egy vázat.
Az tehát egyértelmű, hogy a Tesla halad a gyár beüzemelésével, ám így is igyekezniük kell, hogy tartsák magukat a tervekhez, miszerint az utolsó negyedév elején, vagyis október környékén már beindítanák a termelést, kezdésként heti 3000 legyártott autóval.
3 kedvelés