Már mobilon is követhető a Teslák szervize


#1

Az Egyesült Államokban a Tesla-tulajdonosok már mobilon is követhetik, hogy hol tart az autójuk javítása. A gyártó applikációja például kiírja, hogy ha az autó még a szükséges alkatrészek megérkezésére vár, vagy már szerelik azt, illetve ad egy becsült dátumot, amikorra elkészülhetnek a szerelők. A munkafolyamat végén természetesen az app értesítést küld arról, hogy felvehető az autó.

Az újítás bevezetése mellett az amerikai gyártó elmondta, hogy a jövőben több figyelmet szentel majd a szervizeknek. A céljuk az lenne, hogy a javítások többsége maximum egy órát, vagy egy napot vegyen igénybe, és meg lehessen oldani őket a tulajdonos házánál. Továbbá szeretnék garantálni, hogy azokban az országokban, ahol a Tesla hivatalosan is jelen van, bárhol elérhetők legyenek a szervizek.

Az alkalmazás tegnap óta frissíthető az Egyesült Államokban, a szerelés stádiuma pedig máris követhető az appban.

Nem hiába igyekszik a Tesla javítani a szervizszolgáltatását, ugyanis sokan orrolnak a gyártóra amiatt, hogy túl sokat kell várni akár egy defekt miatt is. Az egyik fő indok erre a Model 3 érkezése, ami miatt rohanásban vannak mind a szalonok, mind a gyártó, de ez mégsem lehet mentség minden alól.

Az Electrek szakújságírójának például 5-10 napot jósoltak egy gumicserére, de csak 4 nap után tudták meg a szerelők, hogy valójában nem is tudják megrendelni a Michelin abroncsot. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Egy komolyabb garancián túli javítás - például egy összetört autó esetén - akár egy évbe is telhet, de a kiemelt bánásmódban részesülő tech youtuber, Marques Brownlee is valamivel több, mint három hónapot várt a megrongálódott Teslájának helyrehozására.