Már két európai országban is a Model 3 vezeti az autóeladások listáját

Egyre több piacon tarol a Tesla a Model 3-mal, aminek bizonyára nem örülnek az eddig egymással versengő régi autógyártók. Az amerikai villanyautós cég ugyanis mondhatni a semmiből jött, és a Model 3 gyártásának beindítása óta sorra halmozza a sikereket.
Ahhoz, hogy felvázoljuk, mennyire sikeres a Tesla a Model 3-mal, elég azt elmondanunk, hogy a márka legolcsóbb autója nem az elektromos szegmensben versenyez, hanem jelenleg a teljes autóipari eladásokhoz mérik a Model 3 számait. Igaz, globális szinten a Tesla egyelőre nem jár közel a konkurensekhez, ám egy-egy piacon sikerül kiemelkedően teljesíteniük. Európában Norvégia és Hollandia a két legerősebb terep a Tesla számára, ahol az emberek egyáltalán nem tartanak a villanyautózástól. Előbbi országban eddig a Tesla az idei év legtöbb autót eladó gyártója, Hollandiában pedig a Model 3 most előzte be az összes többi típust az értékesítésben.
A Tesla „megengedhető árú” villanyautójából csak a jelenlegi negyedévben már több mint 4000-et adtak el, és jó eséllyel 5000 fölé nő majd ez a szám a periódus végére. Az év eddigi részében ezzel már 10 ezer felett jár az eladott Model 3-asok száma Hollandiában, amivel a Tesla beelőzte az eddig legnépszerűbb Volkswagen Polo 9 529 eladását. Így szorult a harmadik helyre a szintén népszerű Ford Focus, amelyből 8 256 kelt el idén.
Ezzel a Model 3 már két európai országban is a legnépszerűbb idén, hiszen Hollandia mellett Svájcban is a Tesla legfrissebb modelljéből fogyott eddig a legtöbb.
1 kedvelés